Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:28

Απίστευτο: Άσκηση με ρατσιστική πρόταση σε δημοτικό της Πρέβεζας

Σάλο έχει προκαλέσει εδώ και λίγη ώρα στο διαδίκτυο η ανάρτηση μία μητέρας, της οποίας ο γιος της είναι μαθητής Γ’ τάξης σε δημοτικό σχολείο της Πρέβεζας.

Η ίδια ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook το παρακάτω μήνυμα:

Η πρόταση ”Τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς” ήταν η πρόταση που έκανε έξαλλη την μητέρα του μαθητή.

Το onprevezanews.gr μίλησε με αρκετούς εκπαιδευτικούς της Πρέβεζας για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπαν δεν πρόκειται για άσκηση που βρίσκεται στα σχολικά βιβλία, αλλά για φωτοτυπία με ασκήσεις στο μάθημα της γλώσσας πιθανότατα από βιβλίο με ασκήσεις άγνωστου έτους εκτύπωσης, που δίνονται στους μαθητές, προκειμένου να τις λύσουν στο σπίτι.

Δείτε ολόκληρη την σελίδα

Το ίδιο μας επιβεβαίωσε και η μητέρα του μαθητή με την οποία συνομιλήσαμε τηλεφωνικά: ” Καθημερινά δίνουν στους μαθητές φωτοτυπίες με ασκήσεις για το σπίτι. Μέχρι και σήμερα δεν διαπιστώσαμε κάποιο παρόμοιο περιστατικό, αλλά το σημερινό μας έβγαλε από τα ρούχα μας. Πρόκειται για ρατσιστική πρόταση, όπου εν έτη 2021 δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει”.

Πρόκειται για τυχαίο περιστατικό ή σφάλμα του εκπαιδευτικού που δεν είδε τις προτάσεις και απλά έβγαλε φωτοτυπίες και τις μοίρασε στους μαθητές;

Θα πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν δίνουν στους μαθητές φωτοτυπίες, γιατί εν έτη 2021, υπάρχουν μαθητές που ναι μεν έχουν γεννηθεί στην χώρα μας, αλλά η καταγωγή τους είναι από το εξωτερικό… ελάτε λίγο στην θέση τους…

Τα σχόλια ωστόσο συνεχίζονται κάτω από την ανάρτηση της μητέρας.

Σημ.: Το onprevezanews.gr έχει όλα τα στοιχεία στην κατοχή του για κάθε ενδιαφερόμενο

Προηγούμενο Άρθρο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Για ποιους έχει στους 7 μήνες ημερομηνία λήξης

Επόμενο Άρθρο

Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο: 21 Νοεμ – 27 Νοεμ.2021

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...