Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 8:34

Απίστευτη ταλαιπωρία για 70χρονη θετική στον κορονοϊό από την Πρέβεζα

Μια απίστευτη περιπέτεια πέρασε μία 70χρονη γυναικά που διαμένει στην περιοχή της Καστροσυκιάς μαζί με την κόρη της, η οποία έχει μάλιστα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την περασμένη Κυριακή η 70χρονη ανέβασε υψηλό πυρετό (39), ενώ δεν ένιωθε καλά και σωματικά.

Πρώτη της κίνηση ήταν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον οικογενειακό της γιατρό-παθολόγο, προκειμένου να τον ενημερώσει.

Η 70χρονη είπε στον γιατρό της τα συμπτώματα που έχει, με τον ίδιο να της συστήνει να μεταβεί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας προκειμένου να κάνει μοριακό τεστ κορονοϊού, μιας και ο ίδιος δεν μπορούσε να μεταβεί και να εξετάσει την γυναίκα στο σπίτι της, αφού η ελληνική πολιτεία δεν έχει προχωρήσει ακόμη στους εμβολιασμούς των ιδιωτών ιατρών.

Ο συγκεκριμένος ιατρός μάλιστα μέχρι σήμερα έχει διαγνώσει αρκετά κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας, ωστόσο υπό τον φόβο μην κολλήσει και ο ίδιος καθοδηγούσε τους ασθενείς του, τηλεφωνικά για το τι έπρεπε να πράξουν.

Στην περίπτωση της 70χρονης γυναικάς, μίας μένει με την κόρη της η οποία έχει υποκείμενα νοσήματα, της είπε να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις και να εξεταστεί από παθολόγους του Νοσοκομείου.

Και εκεί ξεκινάει η ταλαιπωρία της 70χρονης γυναικάς.

Ο ιδιώτης παθολόγος έπρεπε να κάνει πολλά τηλεφωνήματα, προκειμένου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να πάει και να παραλάβει τόσο την ίδια όσο και την ανήμπορη κόρη της, για να εξετασθούν στο Νοσοκομείου.

Οι ευθύνες δεν είναι προς τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου, αλλά προς την πολιτεία, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει μεριμνήσει για όλους τους ιδιώτες γιατρούς να κάνουν το εμβόλιο κατά τους κορονοϊού, αφού έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς ασθενείς, μέσα στους οποίους μπορεί να υπάρχουν και ασυμπτωματικά κρούσματα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τις δύο γυναίκες και της μετέφερε στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος για περαιτέρω νοσηλεία στο Νοσοκομείο και έτσι της οδήγησαν ξανά πίσω στο σπίτι τους.., εφόσον και η ανήμπορη κοπέλα βρέθηκε αρνητική στο τεστ.

Ήδη η 70χρονη πέρασε την πρώτη εβδομάδα με πυρετό που άγγιζε το 39, ενώ από σήμερα είναι απύρετη.

Σε λίγες ημέρες μάλιστα θα επαναλάβει εκ νέου το τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ξεπέρασε τον κορονοϊού.

Το παραπάνω ρεπορτάζ έγινε με αφορμή την ”εγκληματική παράλειψη” της Ελληνικής Πολιτείας να εξαιρέσει όλους τους ιδιώτες γιατρούς μέχρι σήμερα από το εμβόλιο, κάτι για το οποίο υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες ιατρικών συλλόγων όλης της χώρας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα βοηθήσει προκειμένου να αλλάξει το σκηνικό των εμβολιασμών και άνθρωποι της πρώτης γραμμής όπως είναι και οι ιδιώτες ιατροί να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό.

Προηγούμενο Άρθρο

Μνημόσυνο στη μνήμη των αγωνιστών του 1821

Επόμενο Άρθρο

Δημιουργία κοινού μετώπου με όλους τους υγιώς σκεπτόμενους προοδευτικούς αυτοδιοικητικούς και πολίτες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...