Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:14

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus στον Δήμαρχο Πρέβεζας

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Γαλλίδα βουλευτή  της περιοχής Calvados Laurence Dumont, τους Γάλλους εκπαιδευτικούς   Maiwen Le Sausse και  Julie Noel Barbey,  το μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Christian Boutrin, τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πρέβεζας Γιώργο Μότσιο,  τη διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας Ελένη Κεχαγιά και την  εκπαιδευτικό  Παρασκευή Παππά, υπεύθυνη του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος  «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων» επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης,  τον Δήμαρχο Πρέβεζας  Νίκο Γεωργάκο παρουσία και του προέδρου  της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Λεωνίδα Αργυρoύ.

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στην πόλη μας μέσω της συμμετοχής του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πιλοτικό Εργο «Partageons tous ensemble la passion des Jeux»/ «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων», μια δράση που έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ και αποτελείται από 26 διακρατικές συμπράξεις μεταξύ σχολικών μονάδων της Γαλλίας και ιδιαίτερα της Νορμανδίας και της Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 και υποστηρίζεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Γαλλική Πρεσβεία και άλλους φορείς . Έχει ως στόχο την εκπαίδευση των μαθητών στις αξίες του ολυμπισμού και παραολυμπισμού  σε σύνδεση με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, καθώς και η ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας, πρώτης επίσημης γλώσσας των Ολυμπιακών Αγώνων, ως διαχρονικός φορέας αυτών των αξιών. Οι μαθητές των δύο χωρών έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία και τις αξίες του ολυμπισμού και παραολυμπισμού μέσα από τη συνεργασία με μαθητές που ζουν στη χώρα -λίκνο του Ολυμπισμού και στη χώρα που φιλοξενεί τους αγώνες του 2024, να υλοποιήσουν κοινές δράσεις και να μοιραστούν εμπειρίες και την καθημερινότητα Ελλήνων και Γάλλων αθλητών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε σήμερα την Γαλλίδα βουλευτή και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας από την φίλη χώρα. Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δράση που υποστηρίζεται με τόση επιτυχία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας και έχει ως σκοπό να «μηδενίσει» τις αποστάσεις και να φέρει κοντά μαθητές από την Γαλλία και την Ελλάδα με σημείο αναφοράς τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες. Η Πρέβεζα εξάλλου είναι ένας τόπος που έχει γεννήσει Ολυμπιονίκες ενώ από τα χρόνια της αρχαιότητας έχει φιλοξενήσει σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις όπως τα Άκτια. Να συγχαρώ όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να γνωρίζουν ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στις δράσεις τους».

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Η ΣΥΡΙΖΑ δεν εργαλειοποιεί τα ειδεχθή εγκλήματα, για να κάνει αντιπολίτευση, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...