Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 18:53

Ανοικτά τα οδοντιατρεία στο lockdown

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας ενημερώνει πως τα οδοντιατρεία θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του lockdown σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες ασφαλείας που εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για τον κίνδυνο διασποράς COVID-19, εναρμονισμένες με όλα τα διεθνή πρωτόκολλα.

Αναλυτικότερα:

  • Tο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στα ραντεβού να διαρκεί μισή ώρα προκειμένου να ακολουθούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα απολύμανσης και αποστείρωσης.
  • Οι ασθενείς πρέπει να προσέρχονται στο οδοντιατρείο, αυστηρά μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, όπου και θα γίνεται η λήψη του ιστορικού.
  • Θα προσέρχονται στους χώρους του οδοντιατρείου με μάσκα και κατά προτίμηση χωρίς συνοδό, με εξαίρεση αν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο.
  • Ο χαιρετισμός οδοντιάτρου – ασθενούς δεν πρέπει να γίνεται με σωματική επαφή.
  • Για τυχόν ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα συμβατά με το COVID-19 και χρειάζονται επείγουσα οδοντιατρική περίθαλψη, πρέπει να υπάρχει η πρόβλεψη να αντιμετωπιστούν υπό ενισχυμένες συνθήκες προστασίας, όπου συμπεριλαμβάνονται κατάλληλα πρωτόκολλα και διαδικασίες ατομικής και περιβαλλοντικής προστασίας σε μία συνεδρία.
  • Οι ασθενείς με επιβεβαιωμένο COVID-19 που χρειάζονται επείγουσα οδοντιατρική περίθαλψη, θα πρέπει να παραπέμπονται σε καθορισμένη μονάδα οδοντιατρικής περίθαλψης του ΕΣΥ. Αυτές οι εγκαταστάσεις οφείλουν να διαθέτουν ειδικά πρωτόκολλα και εξοπλισμό για αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και να βρίσκονται εγκατεστημένες σε χώρο με καλό μηχανικό αερισμό.

Ευχόμαστε σε σας και τις οικογένειές σας να παραμείνετε υγιείς και σύντομα να επανέλθουμε όλοι μας στην κανονικότητα!

Για το ΔΣ,

Ο  Πρόεδρος                                                        Η Γεν. Γραμματέας  

Ντούμος Δημήτριος                                                    Γιώτη Ουρανία

Προηγούμενο Άρθρο

Δικαστήρια και lockdown: Έτσι θα λειτουργήσουν

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού – Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του θετικού κρούσματος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...