Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 11:20

Ανησυχία στους χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων σχετικά με τη νέα νομοθετική ρύθμιση

Προ των πυλών επικίνδυνη νομοθετική ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα να μην χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος σε όλα τα μηχανήματα έργου Κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης μέχρι 2,5 τόνους

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί να συντελέσει ένα προμελετημένο έγκλημα. Συζητείτε στην επιτροπή της βουλής η θέληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει τον χειρισμό μηχανημάτων έργου της ειδικότητας 2 μηχανήματα (κλαρκ).

Μετά την πίεση των εργοδοτών (λοτζίστικ, αποθήκες, σούπερ μάρκετ κ.ά.) το αρμόδιο υπουργείο εκτελεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις τους, ώστε όλα τα κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης μέχρι των 2.5 τόνων να μην χρειάζονται άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Θέλουν να δώσουν την δυνατότητα σε ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται (να μεταφέρουν και να ανυψώνουν) φορτία 2,5 τόνων χωρίς καμία άδεια, χωρίς καμία προϋπηρεσία.

Στην ειδικότητα με τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αυτή των κλαρκ, έρχονται να διαμορφώσουν ένα άναρχο πλαίσιο χωρίς αρχές και κανόνες, χωρίς κανένα κανονιστικό πλαίσιο.

Ακόμα και για άδεια αυτοκινήτου και μηχανής χρειάζεται να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα μαθήματα για την απόκτησή της.

Οι αθεόφοβοι εκτελεστές των εργοδοτικών φιρμανιών ,είναι έτοιμοι να νομοθετήσουν αγνοώντας την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αγνοώντας την εκατόμβη νεκρών συναδέλφων που έχουμε μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση επιπλέον είναι έτοιμη να δημιουργήσει στρατιά ανέργων αδειούχων χειριστών κλαρκ, καθώς πλέον ο ανειδίκευτος εργάτης θα συμφέρει οικονομικά, θα είναι χρήσιμος, και θα είναι πλέον το παιδί για όλες τις δουλειές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Κατάργηση του άρθρου 75 του νόμου 3982/2011 για “Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων-Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης”

Το Σωματείο μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας (ΟΧΜΕΕ) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας θα δώσουμε έναν πολύπλευρο αγώνα, ώστε να μην περάσουν τα θέλω των εργοδοτών που έχουν ως σύμμαχο τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

ΤΟ Δ.Σ.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

Ενώνω: Καταθέτουμε φόρο τιμής στην 36χρονη οδοντίατρο σε αναστολή που αυτοκτόνησε

Επόμενο Άρθρο

Σώα η 67χρονη που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε αρδευτικό αύλακα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...