Ανησυχία στην Κυανή Ακτή: Κάτοικοι σε συνέλευση για τις κοπές δέντρων και τη διάβρωση της ακτής

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 6/7/2025 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Γεωργίου Κυανής Ακτής (Εργατικές Κατοικίες) με μεγάλη συμμετοχή.

Συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν ανακύψει έντονα το τελευταίο διάστημα σχετικά με την κατάσταση του δάσους με αφορμή τις πρόσφατες πτώσεις υγιών φαινομενικά δέντρων, τις μαζικές κοπές που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του κινδύνου ατυχήματος αλλά και για το μέλλον του δάσους με βάση την διαχειριστική μελέτη που έχει ανακοινωθεί.

Στην συζήτηση παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι απαντήσεις που δόθηκαν από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο λογοδοσίας, οι εκτιμήσεις του επιστημονικού προσωπικού του δήμου και έγινε ενημέρωση για τον ευκάλυπτο ως δέντρο από μέλος του Γεωπονικού Συλλόγου Πρέβεζας. Έπειτα από την παραγωγική συζήτηση που ακολούθησε συναποφασίστηκαν τα εξής:

Α. Καμία παρέμβαση ή εφαρμογή μελέτης δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν δεν υπάρξει πρωταρχικώς προστασία της ακτής από την διάβρωση. Είναι άμεση η ανάγκη για την αποκατάσταση των «μπαστουνιών» ούτως ώστε να αποφεύγεται η είσοδος του θαλασσινού νερού, ιδίως από τον χειμερινό κυματισμό, γεγονός που υποβαθμίζει σημαντικά το έδαφος και δημιουργεί περιβάλλον εχθρικό τόσο προς τα παλαιά δέντρα όσο και σε νέες φυτεύσεις.

Β. Εφαρμογή του 10ετούς πλάνου της διαχειριστικής μελέτης με σεβασμό στον υπάρχοντα χαρακτήρα του δάσους. Διατήρηση, καλλωπισμός και συντήρηση των υγιών δέντρων ευκαλύπτων παράλληλα με την σταδιακή εισαγωγή ποικιλίας νέων ειδών όπως ορίζεται στην διαχειριστική μελέτη.

Γ. Η συνέλευση των κατοίκων θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν συλλογικός φορέας έκφρασης των αναγκών και των θέσεων μας , εκφράζοντας τους προβληματισμούς και διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις, ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση της περιοχής που κάποτε αποτελούσε το στολίδι της πόλης μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τύρια Πρέβεζας: Νεκρός ανασύρθηκε ο 22χρονος οδηγός του Ι.Χ που σφηνώθηκε κάτω από βυτιοφόρο

Με τον πιο τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού...

Συμβαίνει τώρα: Σοβαρό τροχαίο στην Τύρια Πρεβέζης – Ι.Χ σφηνώθηκε κάτω από βυτιοφόρο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην...

Εικόνες εγκατάλειψης έξω από το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας – Σκουπίδια δίπλα στους μαθητές, ζητείται άμεση παρέμβαση!

Μια απαράδεκτη εικόνα αντικρίζουν όσοι περνούν έξω από το...

Νέα εποχή για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Φιλιππιάδας – Προχωρούν οι εργασίες στο γήπεδο Μπουσούλιζας

Στο εργοτάξιο του νέου αθλητικού χώρου στη Μπουσούλιζα βρέθηκε...