Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 10:20

Ανδρέας Κτενάς: «Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας»

Προκηρύχθηκε σήμερα (13/1/2022) το κατασκευαστικό τμήμα του έργου της στερέωσης – αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

«Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη και η χαρά μας απεριόριστη, γιατί ένα σπουδαίο έργο πολιτισμού, ένα ξεχωριστό μνημείο ιδιαίτερης αξίας, ένα σύμβολο για τις Λευκαδίτισσες και τους Λευκαδίτες, αυτό της στερέωσης και αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρικής πλατεία, μπαίνει στην τελική ευθεία της κατασκευής.

Όταν το καλοκαίρι του 2020 εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, δηλώνοντας εμπράκτως την βούληση και την αποφασιστικότητά μας, να γίνει επιτέλους το σημαντικό αυτό έργο που η κοινωνία της Λευκάδας προσμένει εδώ και δεκαετίες, κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι πρόκειται για άπιαστο όνειρο.

Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Διαχειριστική Αρχή, εργαστήκαμε σοβαρά, υπεύθυνα και μεθοδικά, προχωρήσαμε δικαστικές, μελετητικές και αδειοδοτικές διαδικασίες, και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώνουμε την προκήρυξη της κατασκευής του έργου» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς και συμπλήρωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Περιφερειακή Αρχή θέσαμε σε προτεραιότητα την προστασία και αποκατάσταση των σημαντικών μνημείων της Λευκάδας, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάδειξης του πολιτισμικού προϊόντος του τόπου μας».

Το έργο «Aποκατάσταση Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα», με συνολικό προϋπολογισμό 910.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 (2020ΣΑΕΠ02210029), συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 31 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Μέσω Gov.gr οι βεβαιώσεις θετικού rapid test για άδεια από την εργασία

Επόμενο Άρθρο

Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης των μπαζών από την περίφραξη του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...