Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:07

Αναστάσιος Τσίνας: Υπέρ της πρότασης της Συγκλήτου για την μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα

Ως αμυντική και επιβεβλημένη κίνηση, με στόχο την προστασία του τμήματος, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γεωπονικής, Αναστάσιος Τσίνας την απόφαση της Συγκλήτου για τη μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων είπε, ότι από την πλευρά της διοίκησης του Πανεπιστημίου δεν υφίσταται ζήτημα μεταφοράς και άλλων τμημάτων.

Ωστόσο, είναι σε εξέλιξη η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Σε ό,τι αφορά τη Γεωπονική, που εδρεύει στην Άρτα ο κ. Τσίνας είπε, ότι εκτός από  εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και ανθρώπινο συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής είτε με το καινοτόμο ερευνητικό έργο της, είτε με τις πολυποίκιλες συνεργασίες που έχει αναπτύξει με αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Μάλιστα και με βάση τις συγκυρίες της παγκόσμιας αναταραχής στο επισιτιστικό, ανέφερε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο με την προσθήκη νέου τμήματος Επιστημών Τροφίμων.

Πηγή: ertnews.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Παράταση Διαγωνισμού Λογαριασμού Ταμιευτηρίου

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 27.490 νέα κρούσματα, 73 θάνατοι και 342 διασωληνωμένοι – 130 Π.Ε Πρέβεζας, 123 Π.Ε Άρτας, 79 Π.Ε Θεσπρωτία και 303 Π.Ε Ιωαννίνων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...