Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 4:14

Αναστάσιμο μήνυμα Δημάρχου Πρέβεζας Νικόλαου Γεωργάκου

Αγαπητοί Δημότες και αγαπητά μας παιδιά,

Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα στην πρώτη Ανάσταση του Κυρίου μας και σπάζοντας στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, οι έμποροι και οι κάτοικοι, εθιμικά, τα παραδοσιακά μπότια (δίχως εφέτος επισκέπτες λόγω των μέτρων), όλοι μας κάνουμε την ευχή για υγεία και του χρόνου όλοι μαζί με ανοσία και ελευθερία, αφήνοντας πίσω μας τη θανατηφόρα πανδημία.

Μεγάλο Σάββατο της Αναστάσεως σήμερα και το εορτάζουμε με ευθύνη και προσοχή, ανήμερα της γιορτής της Άνοιξης την πρωτομαγιά μαζί με όλη την πλάση του Θεού, υμνούμε και δοξάζουμε την Ανάστασή του Χριστού, όπου τα πάθη Του κορυφώθηκαν με τη θυσία Του για τη σωτηρία όλων εμάς στη σταύρωση.

Σήμερα το Φως της ζωής νικά το σκοτάδι, σήμερα Ανάσταση του Κυρίου και οι σκιές του ψέματος και της κακίας σβήνονται από το υπέρλαμπρο μεγαλείο της Αλήθειας Του και της Αγάπης προς τον πλησίον. Η ίαση και η σωτηρία της ψυχής αλλά και του σώματος επικρατούν προσφέροντας αιώνια ζωή και ελευθερία απέναντι στα δεσμά του σκότους της αμαρτίας και του θανάτου.

Χριστός Ανέστη και καλό Πάσχα σε όλο το Δήμο Πρέβεζας σε κάθε γειτονιά, χωριό και Δημοτική Ενότητα στην Πρέβεζα, στο Ζάλογγο και στον Λούρο, σε όλον τον ευλογημένο τόπο μας! Καλή Λαμπρή στην Ελλάδα, στους αποδήμους μας και στον ελληνισμό και την Ορθοδοξία ανά την οικουμένη. Χρόνια Πολλά με υγεία σε κάθε σπιτικό και οικογένεια Χριστιανών και μη, κάθε φυλής και έθνους.

Σε αυτή τη δεύτερη Ανάσταση μέσα στη θανατηφόρα πανδημία COVID-19 που πλέον αφήνουμε πίσω μας χάρη στον εμβολιασμό στον οποίο άπαντες πρέπει να συμμετάσχουμε και 15 ολόκληρους μήνες μετά την εμφάνισή της, οφείλουμε ιδιαίτερες θερμές ευχές και κυρίως ένα ευχαριστώ, σε όλους τους μαχητές και υπερασπιστές της ζωής και σε όλο το προσωπικό και εθελοντές κάθε υπηρεσίας και ομάδας για όσα έκαναν, προσέφεραν και θα συνεχίσουν ως άγγελοι επί γης το έργο τους μέχρι τέλους.

Ως Δήμαρχος εκφράζω από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αλλά και καλώ όλους τους Δημότες, κατοίκους και τους όσους επισκέπτες βρίσκονται για το Άγιο Πάσχα στον τόπο μας, ετούτο το τελευταίο διάστημα που είμαστε στην τελική ευθεία προς την ελευθερία και την επικράτηση της ζωής, ας προσέξουμε και μην θυσιάσουμε για λίγες στιγμές πρόωρης πλήρους ξενοιασιάς τις μεγάλες θυσίες και τους αγώνες όλων μας. Ας προστατέψουμε τον τόπο μας που κράτησε τα κρούσματα χαμηλά αλλά και ελπίζει και περιμένει τόσα με την επιστροφή στην κανονικότητα. Ας μείνουμε όρθιοι με ασφάλεια και ευθύνη και στα τελευταία αυτά βήματα ας μην σκοντάψουμε και πέσουμε στη λακκούβα του εγώ, ας συνεχίσουμε με ασφάλεια στο δρόμο του εμείς !

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Προηγούμενο Άρθρο

Πρώτη Ανάσταση στην Πρέβεζα – ΄”Εσπασαν” τα μπότια (φωτογραφίες-live)

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο – 12 στην Π.Ε Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...