Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:09

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ: Ως πότε η Π.Ε. Πρέβεζας θα λειτουργεί με… χρονοκαθυστέρηση στα μεγάλα ζητήματα;

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ενημερώνει πως το έργο της σύνδεσης Ακτίου – Αμβρακίας επιτέλους “ξεμπλοκάρει”.  Αναμφίβολα η Πρέβεζα  αποκτά μία πολύ σημαντική “πύλη” στην Ιόνια Οδό που μειώνει το χρόνο σύνδεσής της με τη Λευκάδα, την Πάτρα και την Αθήνα, αυξάνοντας τα συγκριτικά  αναπτυξιακά πλεονεκτήματα  του Δήμου μας.

Εντύπωση ωστόσο μας προκάλεσε ο  “διαδικτυακός πανηγυρισμός”  στα  social media του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας  Στράτου  Ιωάννου για τη θετική  αυτή  εξέλιξη, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήταν κάποια  δυναμική παρέμβαση της περιφερειακής  αρχής εκείνη  που στάθηκε καθοριστική.

Κι αυτό γιατί και οι… πέτρες γνωρίζουν πως  η συνάντηση με τον Υπουργό για τους οδικούς άξονες έγινε πρώτα και κύρια για την αρνητική εξέλιξη που είχε η σύνδεση Ιωάννινα – Κακαβιά, η νο1 πολιτική προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος είναι έτοιμος να θυσιάσει πολύτιμες   πηγές χρηματοδότησης για την Ήπειρο, για να μπορέσει να πετύχει τον αυτοκινητόδρομο  που οραματίζεται.

Η αλήθεια  είναι  διαφορετική.  Στην τελική  ευθεία για την ολοκλήρωση του  έργου Άκτιο – Αμβρακία  η Π.Ε. Πρέβεζας  δεν έπαιξε ρόλο.  Άλλοι  “δούλεψαν”  για την εξέλιξη αυτή.

Ας μας πει όμως τις δυναμικές παρεμβάσεις που έχει κάνει  ο κ. Ιωάννου τα τελευταία 10 χρόνια, ώστε η περιβόητη  σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό να προχωρήσει!  Καλή η σύνδεση με την Καμπή, αλλά δεν αρκεί.  Για το Δήμο Πρέβεζας το κρίσιμο και καίριο έργο είναι η σύνδεση μέχρι τη Φραξύλα.

  • Επειδή η Περιφέρεια πέφτει… μακριά ! από το Δήμο Πρέβεζας αναφορικά με τη λήψη αποφάσεων.
  • Επειδή καλό θα είναι να ενημερώνεται το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας από τον εκάστοτε τοπικό Αντιπεριφερειάρχη  σε τακτική βάση και όχι “όποτε” και “αν”…

Θα ήταν καλό να ενημερωθεί  το κυρίαρχο πολιτικό όργανο του Δήμου για τις προθέσεις της  Π.Ε. Πρέβεζας για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και κυρίως για τα χρονοδιαγράμματα…  Γιατί δυστυχώς  μας έχει συνηθίσει  σε  χρονοκαθυστερήσεις.

Και δεν είναι μόνον αυτό…

Θα ήταν καλό να παρουσιαστούν ενημερωτικά τα χρονοδιαγράμματα για τους κυκλικούς  κόμβους στο κομμάτι της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας  από  το Μονολίθι  έως την υποθαλάσσια σήραγγα.  Σε αυτό το κομμάτι έχουν σημειωθεί τροχαία  δυστυχήματα.

Θα ήταν επίσης καλό να ενημερώσει ο κ. Ιωάννου το δημοτικό συμβούλιο  Πρέβεζας, για ποιους λόγους δεν έχουν προχωρήσει  οι συναντήσεις στο Υπουργείο  Εθνικής  Άμυνας εδώ και μήνες, για την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων της Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Δήμο.  Αν δεν μπορούν να βρουν κοινά σημεία επαφής ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης  ας μας το πει ο κ. Ιωάννου.

Για την “Ανάπτυξη Τώρα”

Το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

Επόμενο Άρθρο

Να σταθεί ο Δήμος αρωγός στην ομάδα, ζήτησε ο Χρήστος Λουκούμης από τον Δήμαρχο Νίκο Ζαχαριά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...