Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 21:47

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για Πολιτισμό και Τουρισμό κατά την επίσκεψη στην Πρέβεζα (φωτογραφίες-βίντεο)

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια μέχρι το τέλος της τετραετίας για να στηριχθούν οι πολίτες και η ελληνική περιφέρεια μετέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Πρέβεζα.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στην Πρέβεζα ο Βουλευτής Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος, ο πολιτευτής Ν.Δ Σπύρος Κυριάκης, τα μέλη της πολιτικής επιτροπής Τζιανλούκα Ματσίρας και Γιώργος Γιολδάσης, ο περιφερειακός συντονιστής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ήπειρο Δημήτρης Καραμανίδης, μέλη της ΔΕΕΠ Πρέβεζας κ.α.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από πλήθος πολιτών και πολλούς επισήμους σε καφετέρια στην παραλία της Πρέβεζας. Ο ίδιος στη σύντομη ομιλία του δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει στο ακέραιο το πρόγραμμά της παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έτυχαν. «Θα θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, στο τέλος της τετραετίας, ένα πλήρες κυβερνητικό έργο που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Διπλασιάζεται το κονδύλι για το πρόγραμμα “Tουρισμός για όλους”, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρέβεζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα δοθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ και ακόμη 200 χιλιάδες συμπολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση για να κάνουν τις διακοπές τους και να συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου πέρα του Σεπτεμβρίου.

“Αυτό αποτυπώνει συνολικά τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης η οποία στρέφει πάντα το βλέμμα της στους πιο αδύναμους”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην πολύ καλή πορεία του τουρισμού: “Έχουμε φέτος, και χαίρομαι που το διαπιστώνω και εδώ στη δυτική Ελλάδα, στη Λευκάδα, εδώ στην Πρέβεζα, μια πάρα πολύ καλή τουριστική περίοδο. Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι τόπος τον οποίο προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες. Πιστεύω ότι όταν θα κάνουμε τον απολογισμό θα μιλάμε για μια εξαιρετικά θετική τουριστική χρονιά».

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος και του έθεσε το θέμα της παραχώρησης των στρατοπέδων και τη διέλευση στα διόδια του Ακτίου.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο κέντρο της Πρέβεζας και συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη και Άρτας Γιώργο Στύλιο όπου και ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο από την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώργο Ρήγινο και άλλα στελέχη της υπηρεσίας.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αρχαία Νικόπολη και τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν.

Σύμφωνα με την Υπ. Πολιτισμού τα έργα της παρούσας φάσης στο Αρχαίο Θέατρο θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, ενώ παράλληλα εκτελούνται και άλλα (όπως η αποκατάσταση της πύλης της Βασιλικής Β΄ και οι εργασίες αποκατάστασης Οίκου Εκδίκου Γεωργίου).

Η κ. Μενδώνη έθεσε και δυο ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις του Υπουργείου την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στη Νικόπολη και τη δημιουργία ενός ανασκαφικού, επισκέψιμου για τους επισκέπτες χώρο.

Η Υπ. Πολιτισμού ανέφερε επίσης ότι προχωρά ο φάκελλος για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO “επικαιροποιημένος” με τα νέα στοιχεία που αφορούν την κατασκευή νέας εισόδου της πόλης.

Τον πρωθυπουργό για διάφορα θέματα ενημέρωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός και άλλοι φορείς της περιοχής, ενώ σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την κ. Μενδώνη οι κύριοι Ιωάννου, Γεωργάκος και Αργυρός την ευχαρίστησαν για την συνεργασία του Υπουργείου στα έργα που αφορούν τον πολιτισμό.

Ρεπορτάζ: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Φωτογραφίες-Βίντεο: onprevezanews.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Παραδόθηκε η παράκαμψη της Αμφιλοχίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Έγιναν τα εγκαίνια του Escape Land των Δημήτρη και Ελένη Καρμανίδη (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...