Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 2:09

Ανακοίνωση των Συνταξιουχικών Σωματείων Πρέβεζας : δεν μένουμε σιωπηλοί, συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Ανακοίνωση

Αγαπητοί Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες

Ευχόμαστε σε όλους εσάς , και στις οικογένειές σας , καλή χρονιά , να είστε καλά , καλό κουράγιο, και καλούς αγώνες.

Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά λόγω και των προβλημάτων που προκύψανε και από την πανδημία του κορωνοϊού, Όμως και η κυβέρνηση φρόντισε με τις πολιτικές της να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των συνταξιούχων, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων συναδέλφων μας.

Αρνήθηκε να δώσειτο Δώρο του Πάσχα και των Χριστουγέννων για να πάρουν μια ανάσα οι συνάδελφοι, και παρά τις αρχικές της υποσχέσεις, αρνήθηκε να υλοποιήσει την απόφαση του ΣΤΕ που αποφάσισε να επιστρέψει ένα πολύ μικρό μέρος από τα 80 δις περίπου που μας αφαίρεσαν από τα προηγούμενα χρόνια, και μάλιστα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η μεγάλη μάζα των χαμηλοσυνταξιούχων συναδέλφων μας πάνω από 1,5 εκ , δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, αφού με πολιτική απόφαση αρνήθηκε να δώσει δώρα και περικοπές από τις επικουρικές συντάξεις για το 11μηνο 2015-2016.

Η Κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στην μεγάλη μάζα των συνταξιούχων και αυτό δεν θα περάσει εύκολα.

Σαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα όλων των Συνταξιούχων δεν μείναμε σιωπηλοί, αναπτύξαμε δραστηριότητες, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, κάναμε παραστάσεις, στείλαμε υπομνήματα προς κάθε κατεύθυνση με τα αιτήματά μας. Κάναμε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν το βάζουμε κάτω. Παίρνουμε μέτρα για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, και όταν με το καλό ξεπεράσουμε και αυτή την δύσκολη κατάσταση να βγούμε γεροί και υγιείς ξανά στο προσκήνιο του αγώνα.

Δυστυχώς ο σχεδιασμός που είχαμε γι’αυτό το διάστημα δεν μπορεί να υλοποιηθεί ολοκληρωμένα σ’αυτή την περίοδο, γιατί μας πρόλαβε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Είμαστε σε ετοιμότητα.

Ζητάμε άμεσα την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα σ’αυτούς τους συναδέλφους που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τα αναδρομικά. Και ταυτόχρονα ζητάμε να πάρει πίσω αυτή την απόφαση η κυβέρνηση και να δώσει τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα σε όλους τους συνταξιούχους.

Όπως και να έχουν τα πράγματα χρειάζεται να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, γιατί αν δεν τους προφυλάξουμε εμείς, ποιος θα μας προφυλάξει, αφού διαχρονικά οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια φρόντισαν να τσακίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και να το απαξιώσουν κλείνοντας μόνο τα τελευταία χρόνια δεκάδες νοσοκομεία και εκατοντάδες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και άφησαν μονάδες εντατικής θεραπείας με χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα εν μέσω πανδημίας τα προβλήματα παραμένουν, οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν, τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μονάδες θεραπείας κορωνοϊού, με αποτέλεσμα όλοι οι ασθενείς και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι που πάσχουν από ένα σωρό νοσήματα να μη μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση και θεραπεία,

Παίρνουμε μέτρα, δεν μένουμε σιωπηλοί, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Συνάδελφοι — Συναδέλφισσες

Σας ενημερώνουμε ότι η καταχώρηση στοιχείων όσων έχουν υποχρέωση στο

Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων παρατείνεται με νέα απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών 122120/27.10.2020 έως τις 31/12/20

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόσκληση 8ης Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου: Κατανομή των 100 πρώτων τάμπλετ σε όσους έχουν ανάγκη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...