Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας ενημερώνει τους δημότες και τους καταναλωτές πως σήμερα, στις 08:00 π.μ., ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε αιφνιδίως και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση σε διακοπή της υδροδότησης προς την πόλη της Πρέβεζας.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΠ ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα για την πρόθεση διακοπής, ούτε για την ώρα έναρξης, ούτε για τη διάρκεια της, με αποτέλεσμα να πληροφορηθούμε την κατάσταση μέσω του Δήμου Πρέβεζας και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Η πρακτική αυτή δεν συνάδει με τις αρχές της συνεργασίας και της υπευθυνότητας που θα έπρεπε να διέπουν έναν φορέα που διαχειρίζεται ένα τόσο ζωτικής σημασίας αγαθό όπως είναι το νερό. Δυστυχώς, η επαναλαμβανόμενη απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στη ΔΕΥΑΠ, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Ως εκ τούτου, η ΔΕΥΑΠ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των δημοτών και των καταναλωτών της πόλης της Πρέβεζας, οι οποίοι είναι εκείνοι που υφίστανται τις συνέπειες τέτοιων αυθαίρετων ενεργειών.
Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πολίτες για τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που ενδέχεται να προκύψουν από την απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη. Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας και οι εργαζόμενοι της θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και στις θέσεις τους, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της υδροδότησης στην πόλη της Πρέβεζας και στις γύρω κοινότητες.
Η διασφάλιση της ομαλής υδροδότησης και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και σεβασμό προς τον πολίτη.