Ανακοίνωση της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Αλεξάνδρας Κωστάκη

Ημερομηνία:

Η νεοσύσταση Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας -Λογοτεχνική Στέγη Πρέβεζας-συνδιοργανώνει με τον Δήμο Πρέβεζας-Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Σύλλογο Περί Βιβλίου Πρέβεζας και τις Εκδόσεις Διάνοια, την παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Αλεξάνδρας Κωστάκη, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00.Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πεζογράφος Ευάγγελος Αυδίκος και η Φιλόλογος και συγγραφέας Αλίκη -Φρειδερίκη Νάσση.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βιβλιοθηκονόμος MScΑικατερίνη Κορωναίου. Η Αλεξάνδρα Κωστάκη, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας -όπως και οι εκλεκτοί ομιλητές της εκδήλωσης- συνεχίζει την επιτυχημένη και πολυσύνθετη διαδρομή της στον χώρο της γραφής. Μετά την ποιητική της συλλογή Μανόλιες και Ευκάλυπτοι και την μελέτη της Κώστας Καρυωτάκης-Μαρία Πολυδούρη/ Αγάπησα έναν ποιητή κι όχι ήρωα/ στα χρόνια της παρακμής, στα οποία αναπτύσσει διακειμενική σχέση και φιλοσοφικό αναστοχασμό με τον αυτόχειρα ποιητή, επανέρχεται με ένα βιβλίο για παιδιά με τον τίτλο ”Η Λέξω, το αγόρι -δέντρο και ο θησαυρός του δάσους”.

Η μακρόχρονη επαγγελματική της ενασχόληση ως εκπαιδευτικού-νηπιαγωγού με την ευαίσθητη παιδική ηλικία, και με τα τρία στάδια ολιστικής εκπαίδευσης και  ανάπτυξης των παιδιών, το νοητικό (cognitive), το συναισθηματικό (affective) και το ψυχοκινητικό (psychomotor), της προσδίδει την εμπειρία και τη γνωστική δεξαμενή ώστε να καταθέσει ένα διδακτικό παραμύθι, μια μεταμυθοπλασία που εδράζεται στη λαϊκή μας παράδοση, τη μήτρα της αστείρευτης έμπνευσης και γέννησης των μεγάλων δημιουργημάτων του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού.

Το έργο αυτό περνάει πρώτα μέσα από την ίδια την ψυχή της συγγραφέως, εμπλουτίζεται με το δικό της συναίσθημα και διαχέεται δια μέσω του λόγου ώστε να απευθυνθεί τελικά στους νεαρούς αναγνώστες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το συγκεκριμένο έργο βραβεύτηκε στην προ-δημοσιευμένη και πρωτόλεια μορφή του χρόνια πριν την έκδοσή του,στον 17ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού του Δήμου Κερατσινίου (Ε.Τ.Ε.Π.Κ),όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας -Λογοτεχνική Στέγη Πρέβεζας- εύχεται ολόψυχα καλοτάξιδο και με πλατιές αναγνώσεις το νέο της αυτό πόνημα.

Για το προσωρινό ΔΣ της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας,

Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Κλοντζάρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Σπύρος Γ. Μπρίκος

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αθανάσιος Καββαδάς: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του παπά Γεράσιμου

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα, παπα-Γεράσιμε… Κάποιοι άνθρωποι περνούν από τη...

Φόρουμ Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Πρέβεζα με τη συμμετοχή φορέων από όλη την Π.Ε. Πρέβεζας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Τμήμα...

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (11 Οκτωβρίου – 17 Οκτωβρίου 2026)

ΙΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ του π. Δημητρίου ΜπόκουΣτην πανέμορφη παραβολή του...

Το Cine Κοκκινιά παρουσιάζει την ”Αναπαράσταση” του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Το Κοκκινια προβάλει το Σάββατο στις 20:00 την "Αναπαράσταση"...