Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 2:05

Ανάσταση στον Αγ. Θωμά: Τα εκατοντάδες βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα (φωτογραφίες-βίντεο)

Από πολύ νωρίς η περιοχή του Αγ. Θωμά στην Πρέβεζα είχε γεμίσει ασφυκτικά από πλήθος κόσμου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Ανάσταση, αλλά και την ρίψη των βεγγαλικών, το οποίο επέστρεψε μετά από δύο χρόνια.

Η Αναστάσιμη λειτουργία ξεκίνησε στον Ιερό Ναό του Αγ. Θωμά Πρέβεζας, ενώ στην συνέχεια ο ιερέας κατευθύνθηκε στον χώρο μπροστά από το λιμανάκι.

Κάτοικοι και επισκέπτες κρατώντας στα χέρια τους λαμπάδες έψαλαν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη, για να ακολουθήσει στην συνέχεια ένα φαντασμαγορικό θέαμα με την ρίψη 700 και πλέον βεγγαλικών που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Κάθε χρόνο ο εντυπωσιακός αυτός εορτασμός κερδίζει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι αποθανατίζουν τις υπέροχες εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την ώρα των ρίψεων των βεγγαλικών καϊκι έκανε βόλτα στο λιμανάκι δείχνοντας σε όλο το κόσμο το Χριστός Ανέστη με φωτεινά γράμματα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Θωμά κα Σουρτζή για να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός, όλοι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες των ημερών συνεισφέρουν οικονομικά, προκειμένου να αγοραστούν τα εκατοντάδες βεγγαλικά.

”Κάθε χρόνου και καλύτερα θα είμαστε” είπε η κα Σουρτζή στο onprevezanews.gr.

Το onprevezanews.gr μετέδωσε ζωντανά την ρίψη των βεγγαλικών. Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τέννις U16: Πρωταθλητής Ελλάδος ο Πρεβεζάνος Στέφανος Πουρναρόπουλος (pics)

Επόμενο Άρθρο

Καβαλάρηδες περιέφεραν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...