Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 8:50

Ανάπτυξη Τώρα: “Ως επόμενη δημοτική αρχή θα αξιοποιήσουμε με ολιστικό τρόπο τον ιστορικό πλούτο της Ναυμαχίας του Ακτίου”

Σαν σήμερα, στις 2 Σεπτεμβρίου 31π.Χ., απέναντι από τη σημερινή πόλη της Πρέβεζας, στο Άκτιο, διεξήχθη μία ναυμαχία που άφησε το στίγμα της στην παγκόσμια ιστορία. Οι κορυφαίες στρατιωτικές δυνάμεις του τότε γνωστού κόσμου συγκρούστηκαν σε μία ναυμαχία, που είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση της Νικόπολης, της πόλης της νίκης.

Στο ένα “στρατόπεδο” βρέθηκε ο ΓάιοςΟκτάβιος και στο άλλο οι ενωμένες δυνάμεις του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου και το “έπαθλο” ήταν η εξουσία στην παντοδύναμη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Μέχρι και σήμερα παρά τα μεγάλα και “παχιά” λόγια ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να αναδείξουν την τεράστια σημασία της Ναυμαχίας του Ακτίου.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” με υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Γιώργο Νίτσα, ως επόμενη δημοτική αρχή, θα αξιοποιήσει με ολιστικό τρόπο για το Δήμο μας τον ιστορικό πλούτο του συγκεκριμένου ιστορικού γεγονότος.

Ήδη στο Στρατηγικό Σχεδιασμό μας για την επόμενη ημέρα του Δήμου μας περιλαμβάνονται για τη συγκεκριμένη περίπτωση οι παρακάτω άξονες:

l Δράσεις αναβίωσης της Ναυμαχίας σε συνεργασία με τοπικούς θεατρικούς-πολιτιστικούς συλλόγους, εθελοντές και με την αρωγή κρατικών θεατρικών φορέων.

l Διοργάνωση τριήμερου επιστημονικού συμποσίου σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς φορείς με επίκεντρο τη Ναυμαχία.

l Πρωτοβουλίες διακρατικής συνεργασίας με τους Δήμους των χωρών που είχαν εμπλακεί στη Ναυμαχία.

l Μουσειακός χώρος που αφορά τη Ναυμαχία του Ακτίου και τη Ναυμαχία της Πρέβεζας.

Τα οφέλη από μία τέτοια στρατηγική αξιοποίησης θα είναι τεράστια για την πόλη της Πρέβεζας.

Και δεν είναι μόνο η δυναμική που θα προσδώσει στην τουριστική επισκεψιμότητα της Πρέβεζας.

Υπάρχουν οι δυνατότητες να καταστεί η Πρέβεζα ιστορικός-πολιτιστικός και επιστημονικός πόλος έλξης, αν αξιοποιηθεί το σύνολο των δυνατοτήτων της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ο συγκεκριμένος στόχος είναι ένας από τους βασικούς άξονες ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας την επόμενη δεκαετία, στο αναλυτικό πρόγραμμα της “Ανάπτυξης Τώρα” που θα παρουσιαστεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Η Πρέβεζα μάλιστα έχει την “ευλογία” να έχει γίνει στα εδάφη της ακόμη μία ναυμαχία πανευρωπαϊκής σημασίας που σε πολλά ευρωπαϊκά και ασιατικά μουσεία υπάρχουν αναφορές.

Πρόκειται για την Ναυμαχία της Πρέβεζας που και αυτή έχει γίνει Σεπτέμβριο και ειδικότερα στις 28 Σεπτεμβρίου 1538. Τότε ο ενωμένος χριστιανικός στόλος των κρατών της Δυτικής Ευρώπης συγκρούστηκε με τον οθωμανικό στόλο υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.

Ακόμη ένα ιστορικό γεγονός που μπορεί υπό προϋποθέσεις να αξιοποιηθεί και να προσελκύσει επισκέπτες στην πόλη της Πρέβεζας.

Το ζήτημα είναι η επόμενη δημοτική αρχή και να μπορεί και να θέλει!

Ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του απέδειξαν ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν!

Η “Ανάπτυξη Τώρα” και μπορεί και θέλει!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Ο διευθυντής ΕΣΥ και ακτινοδιαγνώστης Γιώργος Πασσάς στο ψηφοδέλτιο του ”Δήμος της καρδιάς μας”

Επόμενο Άρθρο

Ανάπτυξη Τώρα – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας η Χρυσάνθη Ορφανίδου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...