Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 22:04

Ανάπτυξη Τώρα: ”Προτείνουμε να δημιουργηθούν οι βάσεις για άμεση ανίχνευση πιθανόν κρουσμάτων”

Η περιοχή μας θα είχε αποφύγει την ανησυχία, τον σάλο και τον θόρυβο που δημιουργείται κάθε φορά που θα εμφανίζεται κάποιο κρούσμα κορονοϊού. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Πέμπτη 21 Μαΐου παρουσία όλων των φορέων του τουρισμού, όλων των παρατάξεων και του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Στράτου Ιωάννου, με θέμα συζήτησης για τον τουρισμό, την τουριστική προβολή και άμεσες ενέργειες λόγο κορονοϊου του δήμου Πρέβεζας. Η παράταξή μας «Ανάπτυξη Τώρα» με τον επικεφαλής της είχε προτείνει τότε ανάμεσα σε άλλα το εξής : «Προτείνουμε να δημιουργηθούν οι βάσεις για άμεση ανίχνευση πιθανόν κρουσμάτων ώστε δήμος και Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να διαχειρίζονται τοπικά, επιχειρησιακά και επικοινωνιακά τα τυχόν συμβάντα!!! Η πολιτεία θα πρέπει να εκτιμήσει και να καλύψει το έλλειμμα του λειτουργικού κόστους αυτών των μονάδων και προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε συγκεκριμένο αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία που θα συνυπογράψουμε όλοι!»

Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν και μάλιστα προς τον επίλογο της τοποθέτησης ο κ. Γιώργος Νίτσας επισήμανε:

«Είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε και είναι σαφές ότι αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί!»

Δυστυχώς κάθε φορά που υπάρχει κάποιο κρούσμα στην Πρέβεζα, η ανησυχία και ο φόβος επηρεάζει όπως είναι λογικό πολύ κόσμο, αφού μιλάμε για έναν ύπουλο ιό.

Η ανησυχία, ο φόβος που χωρίς πρόθεση καλλιεργείται έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία. Οι επιχειρήσεις του τόπου μας αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και το κλίμα στην περιοχή μας θυμίζει ένα είδος… πανικού!

Δεν έγινε ξαφνικά η Πρέβεζα…. Λομβαρδία με ένα ή δύο κρούσματα, σαφώς και πρέπει άπαντες να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όμως έχουμε μπροστά μας ολόκληρο το καλοκαίρι και θα πρέπει ως περιοχή να πάρουμε τα μέτρα μας.

Δεν μπορεί να συνεχίζει ο δήμος Πρέβεζας να είναι ανήμπορη, ανοχύρωτη και ανυπεράσπιστη περιοχή απέναντι στην απειλή και δεν μπορεί να συνεχίζει ο δήμος Πρέβεζας να μην παρέχει ασφάλεια σε όλους τους τομείς, στις επιχειρήσεις και στους δημότες Πρέβεζας.

Κάνουμε έκκληση προς τη δημοτική αρχή, προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις και την περιφέρεια Ηπείρου επαναλαμβάνοντας την πρότασή μας με την ελπίδα αυτή τη φορά να εισακουστούμε : «Προτείνουμε να δημιουργηθούν οι βάσεις για άμεση ανίχνευση πιθανόν κρουσμάτων ώστε δήμος και Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να διαχειρίζονται τοπικά, επιχειρησιακά και επικοινωνιακά τα τυχόν συμβάντα!!!

Η πολιτεία θα πρέπει να εκτιμήσει και να καλύψει το έλλειμμα του λειτουργικού κόστους αυτών των μονάδων και προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε συγκεκριμένο αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία που θα συνυπογράψουμε όλοι!»

Η αγνόηση της πρότασής μας κι ενώ έχουμε ακόμη μπροστά μας τον μισό Ιούνιο και ολόκληρους τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θα θέσει προ των ακέραιων ευθυνών κάθε αρμόδιο στην απευκταία περίπτωση που τα θετικά κρούσματα στην περιοχή μας πολλαπλασιαστούν και η περιοχή μας δεν μπορέσει να τα διαχειριστεί.

Σε όλους τους δημότες Πρέβεζας συνιστούμε ψυχραιμία και προσοχή και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής. Στους αρμόδιους φορείς τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου τους καλούμε άμεσα, να γίνει πράξη η πρότασή μας, για την προστασία των δημοτών και των επιχειρήσεων του δήμου Πρέβεζας.

ΠΡΕΒΕΖΑ 13/06/2020

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα»

Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο Άρθρο

Σκηνές Φαρ Ουέστ στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας το βράδυ της Παρασκευής

Επόμενο Άρθρο

Τ.Κ. Βρυσούλας: Το νερό τρέχει και πάλι… βγήκε η ”ρίζα του κακού”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...