Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:03

Ανάπτυξη Τώρα: “Πρέπει να διαμορφώσει ο Δήμος Πρέβεζας άμεσα Επιχειρησιακό Σχέδιο αντιμετώπισης της κοινωνικής κρίσης”

Το δεύτερο lockdown έχει δημιουργήσει αναμφίβολα και στο Δήμο Πρέβεζας μία “εκρηκτική κατάσταση” σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς δεκάδες συμπολίτες μας έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και δεκάδες άλλοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Η δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” έχει ήδη  δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να δώσει όλες της τις δυνάμεις και να σταθεί δίπλα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη με τις μικρές της δυνάμεις και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. Το πράξαμε με δράσεις αλληλεγγύης και στο πρώτο “κύμα” της πανδημίας, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα.

Σε πολιτικό επίπεδο ωστόσο, θα πρέπει να διερευνηθεί το τι μπορεί να κάνει ο Δήμος Πρέβεζας, ώστε να συνεισφέρει θετικά στην αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης και όχι απλώς να διαχειριστεί τις οδηγίες και τις χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται από το Κεντρικό Κράτος. Κι αυτό γιατί εκ της λογικής προκύπτει ότι οι συνέπειες όλης αυτής της κατάστασης θα είναι μακροχρόνιες.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” εκτιμά ότι στην παρούσα χρονικό στιγμή πρέπει να διαμορφωθεί άμεσα από το Δήμο ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο, που θα εκτείνεται χρονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της νυν δημοτικής αρχής, το οποίο θα έρθει προς έγκριση και από το δημοτικό συμβούλιο, με βάση τους παρακάτω άξονες:

  • Τη δυνατότητα ενίσχυσης των δομών πρόνοιας του Δήμου μέσω του Ταμείου του Δήμου ή αναπτυξιακών ευρωπαϊκών ή διασυνοριακών προγραμμάτων.
  • Την κατάρτιση σχεδιασμού για δράσεις στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
  • Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τους Εμπορικούς Συλλόγους να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης χρηματοδοτικών “εργαλείων” για στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου Πρέβεζας.
  • Να υπάρξουν σε αυτή την κατεύθυνση εισηγήσεις της οικονομικής υπηρεσίας και του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου, ώστε να διαμορφωθεί το Σχέδιο.
  • Να υπάρξουν ενέργειες για την προμήθεια test για τον πληθυσμό, όπως άλλοι Δήμοι.
  • Να υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση -στο μέτρο του δυνατού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια- του ΤΟΜΥ Πρέβεζας και του περιφερειακού ιατρείου Λούρου.
  • Μνημόνιο συνεργασίας με τα Εργαστήρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας, για ελέγχους στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης

Οι καιροί είναι κρίσιμοι και όλοι θα κριθούν στο μέτρο των ευθυνών που έχουν. Και κυρίως στο αν έκαναν ότι μπορούσαν να κάνουν ή επαναπαύτηκαν στη λογική της “ευθύνης του Κεντρικού Κράτους”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Παράταση lockdown: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες -Πότε θα ανοίξει η χώρα

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 12 Νοεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...