Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:50

“Ανάπτυξη Τώρα”: “Μονίμως απόντες ο κ. Γεωργάκος και η παράταξή του από κομβικά ζητήματα για την ανάπτυξη του τόπου και υπόλογοι στον πρεβεζάνικο λαό”

Τις τελευταίες ημέρες έχει “ανοίξει” συζήτηση και δημόσια πολιτική αντιπαράθεση για τη μελέτη της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κομβικό ζήτημα για την αναπτυξιακή πορεία της Πρέβεζας και για την κοινωνική και οικονομική συνοχή της Ηπείρου, ωστόσο ο κ. Γεωργάκος  και η παράταξή του επιδίδονται στην προσφιλή τους συνήθεια στα μεγάλα ζητήματα. ΑΠΟΝΤΕΣ. Μονίμως ΑΠΟΝΤΕΣ! Σέρνονται πίσω από τις εξελίξεις, όπως κάνουν πάντοτε.

Φωτογραφίες, κακού τύπου επικοινωνία, μεγαλοστομίες, ενώ τρεις βασικές λέξεις με ιδιαίτερη βαρύτητα στην αυτοδιοίκηση, τους είναι παντελώς άγνωστες: Ουσία, αποτέλεσμα, πρωτοβουλία!

Η “Ανάπτυξη Τώρα” είχε φωνάξει με όλες τις τις δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο και με παρεμβάσεις της στον Τύπο, ότι ο Δήμος Πρέβεζας στη σύνδεση της Πρέβεζας με τους οδικούς άξονες θα πρέπει να διαμορφώσει στρατηγική, να έχει συγκροτημένη πρόταση και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Είναι εξάλλου ένα θέμα όπου Δήμος, Περιφέρεια, φορείς και βουλευτές πρέπει να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση και δεν χωρούν μικροπολιτικές.

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 2020 πετύχαμε να γίνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα του νέου Νοσοκομείου. Έπειτα από πρότασή μας επίσης εξασφαλίσαμε να δεσμευτεί ο Δήμαρχος, αλλά και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για τους οδικούς άξονες και τη σύνδεση της Πρέβεζας.

Οι μήνες περνούσαν και η δέσμευση του Δημάρχου να υλοποιηθεί η πρότασή μας καθυστερούσε. Και σε τέτοια ζητήματα ο πολιτικός χρόνος είναι υπερπολύτιμος.

Τον Φεβρουάριο του 2021 η “Ανάπτυξη Τώρα” εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη στάση του κου Γεωργάκου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Επί μήνες καθυστερεί ανεξήγητα -κι ενώ έχει δεσμευτεί δημόσια- να φέρει σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, το θέμα της σύνδεσης του Δήμου Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες, ώστε να μη σέρνεται και πάλι η Πρέβεζα πίσω από τις εξελίξεις…”.

Η προκλητική αδιαφορία του “Δήμου της Καρδιάς μας!” και η αλαζονεία που επιδεικνύει κοστίζει στον πρεβεζάνικο λαό.

Και δεν είναι μόνο η σύνδεση της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες…

Το οδικό δίκτυο σε συνοικίες της πόλης και των χωριών του Δήμου Πρέβεζας παραμένει σε κακά χάλια, με ευθύνη του Δήμου, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια κάνει λόγο για παρεμβάσεις που δεν γίνονται ποτέ…

Μονίμως απόντες ο κ. Γεωργάκος και η παράταξή του από κομβικά ζητήματα για την ανάπτυξη του τόπου και υπόλογοι στον πρεβεζάνικο λαό, θα πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να πάρουν μία πρωτοβουλία…

Εκτός κι αν στωικά περιμένουν να περάσει η τετραετία…

Για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημερωτικές δράσεις από το το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Στέργιος Γιαννάκης – Έναρξη εφημεριών Κ.Υ Φιλιππιάδας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...