Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 10:12

“Ανάπτυξη Τώρα”: “Η συνεδρίαση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα την επόμενη ημέρα και τα επόμενα χρόνια – “Δούρειος Ίππος” ο Δήμαρχος”

Δυστυχώς οι εξελίξεις αναφορικά με την Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στις εγκαταστάσεις στο Ψαθάκι, ήταν κάτι παραπάνω από ραγδαίες, καθώς μέσα σε ένα χρόνο η Πρέβεζα βρίσκεται λόγω του νομοθετήματος Κεραμέως μπροστά σε μία θλιβερή πραγματικότητα. Να απωλέσει έπειτα από παραπάνω από 20 χρόνια ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Να υποβαθμιστεί δηλαδή συνολικά ο Δήμος Πρέβεζας.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας το απόγευμα της Δευτέρας λαμβάνει διαστάσεις ιστορικής συνεδρίασης, καθώς υπάρχει ένας και μόνο ένας σκοπός που πραγματοποιείται.

Η συνεδρίαση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα την επόμενη ημέρα και τα επόμενα χρόνια.

Αν έπειτα από αυτή τη συνεδρίαση φορείς, καθηγητές, αυτοδιοικητικοί και βουλευτές, με τις όποιες διαφορές μας βγούμε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χωρίς έναν “οδικό χάρτη” συγκεκριμένο για να διατηρηθεί το τμήμα στην Πρέβεζα, τότε θα έχουμε αποτύχει συνολικά ως τοπική κοινωνία.

Αλλά οι προτάσεις να είναι συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες και διεκδικητικές.

Η ευθύνη βέβαια για τις εξελίξεις δε βαραίνει το ίδιο όλους μας. Αλίμονο άλλωστε.

Ειδικά η “Ανάπτυξη Τώρα” εντός του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, αλλά και δημόσια έδωσε μεγάλες “μάχες”, παρουσιάζοντας μία αναλυτική πρόταση για την ολιστική αναβάθμιση της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας, την οποία και δημοσιοποιήσαμε στην τοπική κοινωνία.

Η κρίσιμη όμως στιγμή για το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ήρθε στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου με θέμα “Λήψη απόφασης επί του «Στρατηγικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»”. Τότε πασχίσαμε να αποκαλύψουμε τον “πονηρό” πολιτικό ρόλο του κου Γεωργάκου, τον οποίο η “Ανάπτυξη Τώρα” θεωρεί συνυπεύθυνο με την Υπουργό Παιδείας για τις αρνητικές εξελίξεις.

Ο κ. Γεωργάκος λειτούργησε ως “Δούρειος Ίππος”, πρωτοστατώντας στη δημιουργία μίας Επιτροπής που δεν μπόρεσε να λειτουργήσει. Η τότε στάση του έγινε αποκλειστικά για να χαθεί πολύτιμος χρόνος αντίδρασης, ώστε να μπορέσει να είναι στην ίδια κομματική γραμμή με την Υπουργό και ουσιαστικά να μη κάνει τίποτα. Είναι υπόλογος στον πρεβεζάνικο λαό.

Όταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνης έλεγε στη συνεδρίαση: “Θέλουμε την παρέμβαση τουλάχιστον του δημοτικού συμβουλίου, να διασφαλιστεί ο αριθμός των εισαγόμενων στα περιφερειακά τμήματα τα οποία κινδυνεύουν ώστε να μη βρεθεί το Τμήμα χωρίς φοιτητές”, η δημοτική αρχή έκανε πως “δεν ακούει”.

Κοροϊδεύει τον κόσμο, όταν με ωραία βιντεάκια θεωρεί πως θα σώσει το Τμήμα, ενώ τίθενται άλλα ζητήματα ακαδημαϊκά και πολιτικά.

Είναι ιστορικής σημασίας για το Δήμο Πρέβεζας η σημερινή συνεδρίαση και όλοι μας θα πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Απάντηση Γιώργου Νίτσα στον Βαγγέλη Ροπόκη

Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ – Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...