Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 4:06

Ανάπτυξη Τώρα – ”Η σημασία του πολιτισμού σε μια κοινωνία είναι καθοριστική και αδιαμφισβήτητη”

Η σημασία του πολιτισμού σε μια κοινωνία είναι καθοριστική και αδιαμφισβήτητη. Τόσο σε επίπεδο συλλογικό όσο και ατομικό. Ως μια μορφή οικουμενικής επικοινωνίας η τέχνη εν γένει, λειτουργεί ως όχημα κοινωνικής αλλαγής, ηθικοπλαστικά, παράγει γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή ιδεών και μορφών έκφρασης, μειώνει την απομόνωση, προάγει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, απαλλάσει από την ευτελή και μισαλλόδοξη θεώρηση της πραγματικότητας, θέτει βάσεις για μια κοινωνία αιχμής, φωτεινής, ειρηνικής, όπου οι υψηλές αξίες και οι ιδέες αντικαθιστούν τη σαρωτική ισχύ της κενής εικονιστικής κουλτούρας.

Επενδύοντας στον πολιτισμό, επενδύουμε στον άνθρωπο και το μέλλον. Στην εξωστρέφεια και την εξέλιξη.

Για τους λόγους που αναφέρουμε αλλά και για πολλούς άλλους που θα αναλυθούν στην πορεία λεπτομερώς και εφόσον είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή της πόλης.

θα προχωρήσουμε για πρώτη φορά στη σύσταση ενός ανεξάρτητου φορέα για τον πολιτισμό, στελεχωμένο από προσωπικότητες των τεχνών και της διανόησης, που με την εγκυρότητα του έργου τους αλλά και την θεωρητική τους κατάρτιση και την πολυετή εμπειρία στον χώρο των τεχνών, θα μπορέσουν να εγγυηθούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας.

Άνθρωποι του πολιτισμού της πόλης μας, από τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο και φυσικά από το εξωτερικό, θα συγκροτήσουν μια Ομάδα Προβληματισμού αυξημένων αρμοδιοτήτων που θα αναλάβει να χαράξει τον πολιτιστικό χάρτη της Πρέβεζας και να επαναπροσδιορίσει την πόλη μας ως σημείο πολιτιστικής αναφοράς σε διεθνές επίπεδο.

Με σειρά δράσεων που θα λαμβάνουν χώρα όλη τη διάρκεια του έτους και θα περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή διεθνών κινηματογραφικών και θεατρικών φεστιβάλ, τη δημιουργία συνεδριακού τουρισμού, σεμινάρια και workshops, ανταλλαγές ομάδων πολιτών με αδελφοποιημένες πόλεις του εξωτερικού οι οποίοι θα λειτουργούν ως πρεσβευτές της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στοχεύουμε στην μεταμόρφωση της Πρέβεζας από μια μικρή πόλη της επαρχίας σε μια πολιτιστική επαρχία του κόσμου.

Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους και δημιουργούμε ήδη την κατάλληλη ομάδα και ταυτόχρονα εκπονούμε το σχέδιο δράσης για τον πολιτισμό.

Δε θα μείνουμε όμως μόνον εκεί, καθώς πολιτισμός είναι και οι υποδομές ενός τόπου. Στο πλαίσιο αυτό και απαντώντας στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστολή 14 προσωπικοτήτων της μουσικής προς όλους τους υποψηφίους Δημάρχους, δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία μαζί τους θα πράξουμε κάθε τι δυνατό, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ακουστική και τον εξοπλισμό του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας στην “Όαση”. Τέτοια έργα θα είναι για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ σε πρώτη προτεραιότητα.

Η Πρέβεζα δε θα είναι ποτέ πια η ίδια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

Προηγούμενο Άρθρο

Ο όμιλος εταιρειών Τέφα βράβευσε τους μαθητές που πέτυχαν στις Πανελλήνιες

Επόμενο Άρθρο

Σπύρος Κυριάκης: ”Άμεση η κάλυψη κενών θέσεων εκπαίδευσης στο νομό”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...