Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:16

Ανάπτυξη Τώρα: “Η δημοτική αρχή δεν έχει κατανοήσει την σημασία της παραμονής του πανεπιστημιακού Τμήματος στην Πρέβεζα”

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” επαναφέρει για συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το θέμα της παραμονής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα και διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως η απομάκρυνσή του θα είναι casus belli για την τοπική κοινωνία.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεν  θεωρεί πως πρέπει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας την απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πρέπει να δράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να φέρουμε αποτέλεσμα πριν οι εξελίξεις μας προλάβουν.

Δε θα περιμένουμε την αβελτηρία της δημοτικής αρχής να μας φέρει και πάλι προ τετελεσμένων.

Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα που είναι τα εξής:

  • Θα πρέπει να υπάρξει επανεκτίμηση και νέα απόφαση από τη Συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος, καθώς η μελέτη σκοπιμότητας της μεταφοράς του Τμήματος έπεσε έξω, αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων.
  • Θα πρέπει να υπάρξει νέα απόφαση από την Κοσμητεία της Σχολής, καθώς ο αριθμός εισαχθέντων ξεπέρασε τις προσδοκίες.
  • Θα πρέπει να υπάρξει επανεκτίμηση των νέων δεδομένων και από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είμαστε εξάλλου σε περίοδο διοικητών αλλαγών στο ανώτερο σώμα διοίκησης του Πανεπιστημίου με τη διεξαγωγή εκλογών, με ότι συνεπάγεται αυτό.
  • Το κτίριο του Τμήματος στο Ψαθάκι θα παραληφθεί και επίσημα μετά την επισκευή της στέγης, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προχωρήσει και η δημιουργία εστιατορίου εντός του

Για όλα τα παραπάνω η “Ανάπτυξη Τώρα” ζητά:

Να εισαχθεί εκ νέου το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη τακτική συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο ή αν κρίνει το προεδρείο σε έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο.

*Επισυνάπτεται το σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

ΛΕΚ Πρέβεζας: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Επόμενο Άρθρο

Η απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Πρέβεζα‘’ για την πινακίδα μπροστά από το Δημαρχείο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...