Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 17:19

Ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας η ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση,  ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου για την ανακαίνιση- εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 845.000 ευρώ που καλύπτονται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ανέλαβε την υλοποίησή του συνάπτοντας  προγραμματική σύμβαση με την 6η  ΥΠΕ στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα  για τα έργα στις Μονάδες Υγείας.

Προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε..

«Η Περιφέρεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει συνδράμει, μέσω προγραμματικών συμβάσεων,  με πολλούς τρόπους τις δημόσιες δομές υγείας της Ηπείρου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις πρόσθετες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικά για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, το οποίο αντιμετωπίζει και σοβαρά κτιριακά προβλήματα, ανέλαβε την υποχρέωση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκησή του, να χρηματοδοτήσει ορισμένες βασικές υποδομές, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του  προς όφελος των ασθενών και του προσωπικού του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 Η τεχνική περιγραφή του έργου:

Πρόκειται  να γίνουν  οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές  παρεμβάσεις, οι οποίες επιγραμματικά  σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου  είναι οι εξής:

Κατεδάφιση κτηρίου βοηθητικής χρήσης στο δώμα, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι πλέον απαραίτητος και θα απαλλάξει το δώμα από επιπλέον φορτία.

Δημιουργία νέων χώρων κύριας χρήσης. Αφορά την προσθήκη στέγης σε τμήμα του δώματος, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέοι χώροι κύριας χρήσης, που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για κοιτώνες και χώρους υγιεινής που θα χρησιμοποιούνται από το ιατρικό προσωπικό που εκτελεί την υπηρεσία του.

Κατασκευή νέων λουτρών και την ανακαίνιση υπαρχόντων στο εσωτερικό των θαλάμων νοσηλείας στις Κλινικές του Νοσοκομείου που βρίσκονται στον α΄& β΄ όροφο των νοτίων κτιρίων.  Μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των θαλάμων διαθέτει μόνο νιπτήρα με παροχή κρύου νερού. Με το υπό εκτέλεση έργο, θα δημιουργηθούν κλειστά λουτρά σε 11 θαλάμους και θα γίνει πλήρης ανακαίνιση σε 13 υπάρχοντα λουτρά.

Αντικατάσταση των θυρών εισόδου στους θαλάμους. Οι νέες θύρες θα είναι ξύλινες με μεταλλικό κάσωμα και θα έχουν το απαραίτητο πλάτος για τη διέλευση των φορείων.

Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και κατασκευή νέου με όδευση αντίστοιχη με την παλιά και ανάπτυξη νέων τμημάτων για την τροφοδοσία των νέων WCπου θα κατασκευαστούν.

Άλλες αποφάσεις

Κατακυρώσεις διαγωνισμών

Τους οριστικούς αναδόχους τριών οδικών έργων (δύο στην Π.Ε. Άρτας και ένα στο παράλιο «μέτωπο» Θεσπρωτίας- Πρέβεζας) ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

«Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βατότητας επαρχιακής οδού Κυψέλης –Βουργαρελίου», προϋπολογισμού € 186.000. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.

«Άμεση αποκατάσταση της 18ης επαρχιακής οδού (Δίστρατο – Κρυονέρι) στη θέση Βαθύ κάμπος ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 55.000. Ανάδοχος η «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ».

«Άμεση αποκατάσταση καθίζησης στην παραλιακή οδό», προϋπολογισμού 135.000€. Ανάδοχος Ιωάννης Καραμπιτάνης.

Εκτός αυτών ανατέθηκε και το έργο «Ηλεκτροφωτισμός τμήματος της επαρχιακής οδού Άρτας – Νεοχωρίου από την ιστορική γέφυρα Άρτας έως την είσοδο του οικισμού Κεραματών  (παροχή υπηρεσιών)», με  προϋπολογισμό 37.200,00 €στην εταιρεία «Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ ΟΕ».

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τις διαδικασίες δημοπράτησης των έργων:

«Βελτίωση – συντήρηση 4ης επαρχιακής οδού Άρτα – Ροδαυγή – όρια νομού Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 200.000.

«Άμεση αποκατάσταση βατότητας οδών στον οικισμό Μιχαλιτσίου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων»,προϋπολογισμού € 93.000.

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Beach Volley Κ17 & Κ19

Επόμενο Άρθρο

Ανανέωσε στον Φιλαθλητικό η πασαδόρος Ναταλία Θεοδωράκη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...