Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 5:38

Άμπου Ντάμπι: Με την Ιταλίδα Federica Di Sarra θα αγωνιστεί η Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα ξεκινήσουν από αύριο την προσπάθειά τους, να μπουν στο κυρίως ταμπλό ενός πολύ μεγάλου τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι. Δείτε την κλήρωση.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία είναι στο Νο.4 του προκριματικού ταμπλό, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της την Βραζιλιάνα Luisa Stefani, μια σπεσιαλίστρια των διπλών. Στα 23 της, βρίσκεται στο  Νο.730 της παγκόσμιας κατάταξης των μονών και στο Νο.33 της WTA στα διπλά.

Η Παπαμιχαήλ είναι επίσης αρκετά ψηλά στην κατάταξη, στο Νο.7 του ταμπλό των προκριματικών, και θα παίξει με την 30χρονη Ιταλίδα Federica Di Sarra, No.320 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο αγώνας της Παπαμιχαήλ θα αρχίσει περίπου στις 09:30 με 10:00 ώρα Ελλάδας, ενώ ο αγώνας της Γραμματικοπούλου στις 11:00 με 12:00 ώρα Ελλάδας, της Τρίτης.

Το Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open είναι ένα 500άρι τουρνουά, του οποίου τα χρηματικά έπαθλα ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο δολάρια. Είναι ένα τουρνουά που θα έχει πάρα πολύ δυνατό κυρίως ταμπλό, υπήρξαν όμως και αρκετές απουσίες λόγω των προκριματικών του Australian Open που θα αρχίσουν την Κυριακή, με αποτέλεσμα να μπουν αρκετές παίκτριες εκτός του Top 200 στα προκριματικά.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως ο δρόμος προς το κυρίως ταμπλό είναι εύκολη υπόθεση. Η κάθε παίκτρια θα χρειαστεί 2 νίκες για να τα καταφέρει, με τη Γραμματικοπούλου να αντιμετωπίσει σε περίπτωση που προκριθεί στον επόμενο γύρο είτε την Ουκρανή Kateryna Bondarenko, που έχει φτάσει και στο Νο.29 του κόσμου, είτε την Ουγγαρέζα Panna Udvardy, που στα juniors είχε φτάσει ως το Νο.15 του κόσμου.

Η Παπαμιχαήλ με τη σειρά της, εφόσον προσπεράσει το εμποιο της Di Sarra, θα συναντήσει στον 2ο προκριματικό γύρο είτε την Καζάκα Anna Danilina, No.282 στον κόσμο, είτε την Κινέζα Zhaoxuan Yang, Νο.55 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών.

Θυμίζουμε πως στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά, οι αγώνες του οποίου ξεκινούν την Τετάρτη, θα συμμετέχει και η Μαρία Σάκκαρη.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την τελευταία προπόνηση της Δέσποινας Παπαμιχάηλ στο Abu Dabi

Προηγούμενο Άρθρο

Πρέβεζα: Πλημμύρισε σπίτι καρκινοπαθή για 5η φορά – ”Μπαλάκι” των αρμοδίων για τις ευθύνες

Επόμενο Άρθρο

Πολιτιστικός Σύλλογος ”Πρέβεζα”: Επιστολή στον Δήμαρχο για το Κοιμητήριο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...