Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 11:11

Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Πρέβεζα – Θετικά μηνύματα μετά την επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά και Τζόρτζ Τσούνη

Την Πρέβεζα επισκέφθηκαν το πρωΐ της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, μετά από πρόσκληση που είχε γίνει από τον Βουλευτή Ν.Δ Στέργιο Γιαννάκη.

Οι δυο καλεσμένοι του Στέργιου Γιαννάκη, έφτασαν στην Πρέβεζα, λίγο μετά της 11 το πρωΐ, με τον Βουλευτή να τους υποδέχεται στην παραλία της πόλης, προκειμένου να κάνουν μία σύντομη βόλτα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ο Αμερικανός Πρέσβης κάθισαν σε παραλιακό καφέ, εκεί όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με πολίτες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τους δύο πολιτικούς έσπευσαν να τους χαιρετίσουν.

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Τζορτζ Τσούνης έμειναν κατενθουσιασμένοι από την υποδοχή και άκουγαν τους πολίτες να τους μιλούν για τις ομορφιές της πόλης.

Στην συνέχεια ο Στέργιος Γιαννάκης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των δύο καλεσμένων σε παραλιακό κατάστημα στην περιοχή Καναλίου, εκεί όπου τους περίμεναν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, ο Αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζαςς Κώστας Σιώρος και αλλοι.

Το τραπέζι περιελάμβανε κυρίως πιάτα με ψάρια και σαλάτες, ενώ κατά την διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν θέματα πολιτικής φύσεως, αλλά και προοπτικών περαιτέρω ανάπτυξης της Πρέβεζας.

Να σημειώσουμε ότι μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη ήταν ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και ένας από τους ισχυρούς του Ελληνικού Λόμπυ στις ΗΠΑ.

Οι εκπρόσωποι της Πρέβεζας συζήτησαν επίσης με τους καλεσμένους θέματα για τις τουριστικές υποδομές, επενδυτικές κινήσεις Αμερικανών κ.α.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, αμερικανική ομάδα που ασχολείται με το Real Estate ήδη έχει επισκεφθεί την χώρας και έχει εστιάσει σε πολλές περιοχές, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις πάνω στον τουρισμό, αλλά και άλλες επιχειρήσεις, ενώ πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μία από τις περιοχές της Ελλάδας για επενδύσεις είναι και η Πρέβεζα, κάτι που ευχαρίστησε τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Έντι Ζεμενίδης μάλιστα είναι ένας από τους Έλληνες της ομογένειας που βάζουν πλάτη για να μην πάρει η Τουρκία τα F16.

Άρα η επίσκεψη τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αμερικανού Πρέσβη Τζόρτζ Τσούνη, αλλά και του Έντι Ζεμενίδη, πιστώνονται θετικά στον Βουλευτή Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας και αρχηγό της Ν.Δ.

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Πρέβεζα Αμερικανός Πρέσβης, κάτι που κάνει αυτή την επίσκεψη ιδιαίτερα σημαντικά, έστω και αν ήταν ιδιωτική.

Ο Βουλευτής Πρέβεζας απέδειξε ότι χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες η Πρέβεζα μπορεί να μπει στο επίκεντρο και να κερδίσει πολλά κάνοντας κινήσεις ματ.

Κανείς άλλωστε δεν έχασε ποτέ όταν έχει ξεχωριστές γνωριμίες που μπορούν να βοηθήσουν την Πρέβεζα, η οποία σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά και Τζόρτζ Τσούνη είναι ήδη στο μάτι των επιχειρηματικών εξελίξεων… εξ Αμερικής.

Σύντομες συζητήσεις είχαν με τον Αμερικανό Πρέσβη και ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, κυρίως σε θέματα τουρισμού, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης έκανε την πρόταση για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Π.Ε Πρέβεζας και την Αμερικανική Πρεσβεία.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmous (βίντεο-φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Ανυπότακτη Κίνηση: Να απομακρυνθεί τώρα η πλακέτα της ντροπής μπροστά από το Δημαρχείο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...