Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:06

Αλέξανδρος Καχριμάνης για Νοσοκομείο Πρέβεζας: ”Κοιτάξτε για μένα πρώτα είναι άλλα πράγματα πιο μπροστά από το νοσοκομείο”

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Πρέβεζας, δηλώνοντας ούτε λίγο πολύ ότι για τον ίδιο προσωπικά δεν τίθεται θέμα ανέγερσής Νέου Νοσοκομείου στην πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Κοιτάξτε για μένα πρώτα είναι άλλα πράγματα πιο μπροστά από το νοσοκομείο”.

Συνεχίζοντας την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ο κ. Καχριμάνης μίλησε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι η απόσταση που απέχει από την Άρτα και την Θεσπρωτία είναι μισή ώρα, ενώ από την Πρέβεζα μία ώρα: ”να λέμε τα πράγματα πως είναι πραγματικά, από την Πρέβεζα απέχει μία ώρα, άρα η μία ώρα πρέπει να γίνει μισή…”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι καλύτερα να φτιάξουμε δρόμους που θα συντομεύουν το χρόνο διακομιδής των ασθενών στα Γιάννενα.

Άρα σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Καχριμάνης η επιτροπή σου έχει συσταθεί στο Ν. Πρέβεζας, αποτελούμενη από τους δύο Βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά και την διοίκηση του Νοσοκομείου, ”τζάμπα” τρέχει και κάνει συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: ”Δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν νοσοκομεία, εκτός ΣΔΙΤ..καθώς οι πόροι από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, είναι ελάχιστοι για υποδομές… ”

Ακολούθησε αναφορά του κ. Καχριμάνη για το θέμα των 570.000 ευρώ που δόθηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να κάνει έργα εσωτερικά των εγκαταστάσεων που θα βοηθήσουν αισθητά στην λειτουργία του.

Ωστόσο η αναφορά του κ. Καχριμάνη ”έκρυβε” και εκπλήξεις για το συγκεκριμένο θέμα.

”Μας έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 570.000 ευρώ, έναντι των χρημάτων που έχουμε χαλάσει λόγω του covid-19 και τα ΕΔΩΣΑ στην Πρέβεζα και κάνω την εξής μελέτη:

  • (1) Κανένα δωμάτιο να είναι χωρίς να έχει τουαλέτα.

”Δεν έχω εγώ σχέση με όλα αυτά. Αρμόδιο είναι το υπουργείο Υγείας. ΕΓΩ μπαίνω με προγραμματική σύμβαση και τι σημαίνει αυτό;. Μπαίνω με ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά και όχι με λεφτά του υπουργείου. Τα λεφτά αυτά μας τα έδωσε (υπουργείο Εσωτερικών) για δική μας δουλειά που δώσαμε για τον Covid-19. Μας τα έδωσε για ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ δουλειά και όχι για τα Νοσοκομεία, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα…”

  • (2) Μαθαίνω ότι έχει άλλα θέματα διάφορα.

ΕΓΩ θα προσπαθήσω να βοηθήσω, αλλά να ξέρετε ότι δεν μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο…”

Άρα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο οποίο έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα, προτεραιότητα δική του όπως ο ίδιος είπε δεν είναι το Νοσοκομείο Πρέβεζας, αλλά άλλα πράγματα και πιο συγκεκριμένα οι δρόμοι, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος μετάβασης ασθενών από την Πρέβεζα στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν οι εκφράσεις ”ΕΓΩ”, ”ΔΙΚΑ ΜΟΥ”, που είπε πολλές φορές κατά την διάρκεια της συζήτησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, παρά μόνο ο ίδιος.

Ωστόσο μία ερώτηση που απευθύνουμε προσωπικά στον κ. Περιφερειάρχη και θα περιμένουμε απάντηση.

  • Μήπως μπορείτε να μας πείτε την τελευταία δεκαετία πόσα από τα δικά σας λεφτά έχετε δώσει σε όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου αναλυτικά;

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών

Επόμενο Άρθρο

Συνεργασία Στ.Γιαννάκη – Δημ.Σκανδάλη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νομού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...