Αδελφή θύματος 17Ν στο OPEN: «Δεν θέλουμε ο Κουφοντίνας να πεθάνει από απεργία πείνας» – βίντεο

Ημερομηνία:

Συγκλόνισε με την κατάθεση ψυχής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Ανθούσα Μάτη, αδελφή του θύματος της 17 Νοέμβρη, Χρήστου Μάτη. «Από 32 χρονών που ήμουν τότε που σκοτώθηκε ο αδελφός μου, που τον σκότωσε ο Κουφοντίνας, τώρα είμαι 70. Μεγάλωσα παιδιά, πάντρεψα παιδιά, έκανα εγγόνια και ακόμα αυτό το πράγμα δεν βγαίνει από μέσα μου. Έχουμε τρελαθεί. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ο πόνος δεν φεύγει», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Ήταν Παραμονή Χριστουγέννων του 1984, όταν ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη μαζί με άλλα τρία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης προσέφεραν ένα κουτί γλυκά στον αστυνομικό Χρήστο Μάτη που βρισκόταν σε τράπεζα στα Πετράλωνα και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.  «Δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του τι έκανε. Εγώ έχω πάει και στα δικαστήρια στον Κορυδαλλό. Και έχουμε τρελαθεί. Και τους βλέπαμε και γελάγανε. Μας έπιανε ταραχή που τους βλέπαμε. Μέχρι που να πεθάνω θα το θυμάμαι», τόνισε ακόμη η Ανθούσα Μάτη.

Όσον αφορά στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε: «Να κάτσει εκεί που είναι, εκεί που τον έχουν βάλει σε αυτή τη φυλακή και να μη ζητάει να έρθει στον Κορυδαλλό. Φυλακή η μία, φυλακή και η άλλη. Είχε καλομάθει στις άδειες ο κύριος. Ξέρετε πού μένω εγώ; Εγώ είμαι εδώ στην Άνοιξη και αυτός βολτάριζε στον Βαρνάβα και στην Αθήνα μέσα με τον γιο του. Εμένα ο αδελφός μου, πού κάνει βόλτες; Στον άλλο κόσμο;». Και πρόσθεσε: «Ούτε θέλουμε να πεθάνει από την απεργία πείνας ούτε τίποτα. Ας κάτσει εκεί να κάνει την ποινή του όπως την κάνουν και άλλοι φυλακισμένοι».

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο:

Πηγή: open tv

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Πρέβεζας από τη Γραμματεία Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πρέβεζας

Με επίκεντρο την κοινωνική προσφορά και τη στήριξη των...

Ελάτε να παίξουμε σκάκι! -17ες θερινές σκακιστικές εκδηλώσεις!

Συνεχίζοντας την παράδοση, το ΔΣ της Σκακιστικής Ένωσης ΝΙΚΟΠΟΛΗ...

Δρ. Κοσμάς Κοψάρης: Η έννοια της επιστροφής στο κινηματογραφικό σύμπαν του Μπάμπη Τσόκα

Η κινηματογραφική διαδρομή του Μπάμπη Τσόκα διέπεται από μια...

Σπύρος Κυριάκης: 780.000€ για το Μουσικό Σχολείο στην Πρέβεζα

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο,  χρηματοδότηση...