Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 15:13

Αγ. Παντελεήμων: Θεία λειτουργία με…υγειονομικά πρωτόκολλα

Παραμονή της γιορτής του Αγ. Παντελεήμων στις 27 Ιουλίου, ο Ιερός Ναός που βρίσκεται μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Πρέβεζας, πραγματοποίησε θεία λειτουργία με την παρουσία πιστών, οι οποίοι ωστόσο έπρεπε να περάσουν απαραίτητα πρώτα από θερμομέτρηση.Ο λόγος ήταν η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι πιστοί που ήθελαν να παρευρεθούν στην θεία λειτουργία, έπρεπε να περάσουν απαραίτητα πρώτα από την πύλη εισόδου του νοσοκομείου, εκεί όπου φύλακας θερμομετρούσε τους πάντες.

Αυτό έκανε αρκετούς να μην περάσουν την πύλη και την θερμομέτρηση και να φύγουν απογοητευμένοι όπως δήλωσαν στο onprevezanews.gr, ωστόσο αξίζει να πούμε ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού δεν υπήρχε κανείς όρθιος, αλλά μόνο καθήμενοι και με αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ όλοι φορούσαν απαραίτητα μάσκα.

Ακόμα και την ώρα που οι πιστοί πήγαιναν να ανάψουν κερί ή να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα έπρεπε να το κάνουν ένας-ένας, με τους ανθρώπους του Ιερού Ναού να κρατούν τις αποστάσεις.

Ούτε και μέσα στον Ιερό Ναό υπήρχαν πιστοί, παρά μόνο οι ιερείς και ο ψάλτης, με τους πιστούς να βρίσκονται στο προαύλιο παρακολουθώντας την θεία λειτουργία…δια μεγαφώνων.

Προηγούμενο Άρθρο

ΙΕΚ Πρέβεζας – Νέες ειδικότητες από Σεπτέμβριο

Επόμενο Άρθρο

Τετάρτη 28 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση του ΠΑΣ Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...