Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 12:45

Αγοράζει tablet μαθητές η Π.Ε.Δ. Ηπείρου – Ομόφωνη απόφαση των Δημάρχων

Στην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) για την συμμετοχή των μαθητών από οικογένειες χωρίς οικονομική δυνατότητα, στα μαθήματα των σχολείων τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης, θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης παρέστη κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στη με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και είχε την δυνατότητα να περιγράψει το πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτρονικών συσκευών από τα σχολεία της Ηπείρου.

Σε ένα σύνολο 40.603 μαθητών σε όλη την Ήπειρο, στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης, έχουν καταγραφεί ανά Δήμο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων ΠΕ, οι ελλείψεις που ανέρχονται συνολικά σε 3.665 συσκευές (η ΠΕ Άρτας έχει τις μικρότερες ελλείψεις, ήτοι σε ποσοστό 3,7%, στην ΠΕ Θεσπρωτίας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 12,4%, στην ΠΕ Ιωαννίνων 10% και στην ΠΕ Πρέβεζας 10,14%).

Επίσης, σε κάποιες ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα με το σήμα του internet.

Η ομόφωνη απόφαση της Π.Ε.Δ. έρχεται να απαντήσει και στα δύο προβλήματα. Συγκεκριμένα, για την αγορά tablet η ΠΕΔ Ηπείρου θα διαθέσει 25.000 ευρώ, ενώ ένα διαφορετικό κονδύλι ύψους ως 5.000 ευρώ, θα διατεθεί για συνδέσεις mobile internet.
Για την κατανομή των tablet θα έχουν την ευθύνη οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από κοινού με μια τετραμελή επιτροπή από την ΠΕΔ, απαρτιζόμενη από έναν εκπρόσωπο κάθε ΠΕ που ορίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Πηγή:epirusnews.eu

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε ο Μαραντόνα

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινώσεις με δόσεις για την άρση του lockdown

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...