Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 1:28

ΉΠΕΙΡΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ του Δημήτρη Κώτση

Πρέβεζα, Πάργα, Ζηρός αγαπημένος τόπος. Μπορούμε και πρέπει να γίνει τουριστική επιλογή. Αυτό προσπάθησα και θα συνεχίσω να προσπαθώ στα πλαίσια της περιοδείας μου ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Κοινό των Ηπειρωτών. κι με την εμπειρία μου μέσα από τον κοινωνικό τουρισμό είχα συναντήσεις με σημαντικούς ανθρώπους του τουρισμού στο νομο μας ,όπως στην Πάργα με τον κ Ευθυμίου Παππά Πρόεδρο των ξενοδόχων Παργας τον κ.Ζυγούρη Α.(managing director) με μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα επίσης τον κ.Ευθυμιου Δημήτριο πρόεδρο των ενοικιαζόμενων δωματίων κι τον κ.Χαλκιδη Πολύκαρπο πρόεδρο της Νέας Ένωσης ξενοδόχων Πρέβεζας που προσπαθούν καθημερινά να γίνει ο τόπος τους η Ήπειρος τρόπος προσέλκυσης τουριστών από την Ευρώπη αλλά από τις από τις Βαλκανικές τις Σκανδιναβικές και άλλες χώρες και με σκοπό την παράταση της τουριστικής σεζόν. Τουρισμός τεσσάρων εποχών, με αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας, δημιουργία υπηρεσία ενημέρωσης γραφείο συντονισμού τουριστικών και επιχειρήσεων πολιτισμού.

Πώς θα γίνει όμως αυτό χωρίς οδικούς άξονες που τόσα χρόνια τώρα είναι απαίτηση από την Περιφέρεια και δεν έχει γίνει ακόμη έργο; Η πρόταση μου ΤΕΛΟΣ στην οδική απομόνωση!δεν βοηθάει στον τουρισμό. Θέλουμε λύση τώρα!! Η Ήπειρος φίλοι μου έχει πολλές δυνατότητες ώστε να αναδείξει διάφορες μορφές τουρισμού.Η Πρέβεζα διαθέτει από τις μεγαλύτερες και καθαρότερες ακτές διαθέτει επίσης ιαματικά λουτρά με θεραπευτικές ιδιότητες (θεραπευτικός τουρισμός)ιστορικά στενά εκκλησίες και μοναστήρια με θρησκευτική αξία (θρησκευτικός τουρισμός) η Πάργα με γραφικούς κόλπους και θάλασσες είναι ένας πανέμορφος προορισμός. Ο Δήμος Ζηρού έχει λίμνες, ποτάμια,μονοπάτια που προσελκύουν τουρίστες για εναλλακτικό τουρισμό , είναι ένας τόπος που διαθέτει μεγάλη ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, η Πρέβεζα και η Πάργα προσφέρουν θαλασσινές απολαύσεις με τη γαρίδα του Αμβρακικού και ποικιλίες ψαριών.

Πώς μπορούμε να τα παντρέψουμε όλα αυτά;

Η πρότασή μου ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αλλά και ως κάτοικος αυτού του τόπου είναι να εφοδιάσουμε τα τουριστικά καταλύματα με προϊόντα του τόπου μας ώστε να γίνει ένα δυναμικό πάντρεμα που θα προβάλει τόσο τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας όσο και θα ενισχύει τον πρωτογενή τομέα δίνοντάς του τη δυνατότητα για μεγαλύτερες εξαγωγές εφόσον τα τοπικά προϊόντα μας θα γίνουν γνωστά μέσα από την επισκεψιμότητα στον τόπο μας και σε άλλες ευρωπαϊκές Σκανδιναβικές βαλκανικές και άλλες χώρες. «Ο νομός Πρέβεζας θα πρέπει να μπει ως ισότιμος νόμος στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ηπείρου.

  • Το ρωμαϊκό υδραγωγείο στον Άγιο Γεώργιο.
  • Ο κοκκινοπυλός.
  • Η λίμνη Ζηρού
  • Η Αρχαία Κασσώπη
  • Η Νικόπολη
  • Το ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ
  • Ο Αχέροντας

Όλες αυτές οι περιοχές θα πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο από την περιφέρεια. και αυτός είναι ο ΔΙΚΟΣ

μας στόχος.

Η Ήπειρος πρέπει να γίνει πρώτη τουριστική επιλογή.

#Μαζί #για την Ήπειρο που θέλουμε.

Είμαι εδώ για να σας ακούσω.

Θέλω να μου πείτε και τις δικές σας προτάσεις.

“ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Δημήτρης Κώτσης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Προηγούμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: «Συνεχίζουμε τη δράση προληπτικής οδοντιατρικής σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού στους Δήμους Ζηρού & Πάργας»

Επόμενο Άρθρο

Κινητοποίηση στη ΔΠΕ Πρέβεζας την Τρίτη 3/10 στις 13:30

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...