Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 17:13

Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

Σε διαρκή ετοιμότητα η Περιφέρεια Ηπείρου για ενδεχόμενο χιονοπτώσεων

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  θέτοντας ως προτεραιότητα τη μη διακοπή της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες.

«Η Πολιτική Προστασία εδώ στην Ήπειρο, είπε μεταξύ άλλων,  εφαρμόζει ορισμένους κανόνες, ανάλογα με την περίπτωση.  Ειδικά στα θέματα  χιονοπτώσεων έχουμε μία αρχή: στους  δρόμους που βρίσκονται υπό παραχώρηση, δίνουμε εντολή εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας να μην περάσουν νταλίκες την ώρα της χιονόπτωσης και  οχήματα-  ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης- σε μέγεθος τέτοιο  που να μη δημιουργήσουν πρόβλημα  στην πρόσβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της Τροχαίας και εντολές δίνει μόνο η Πολιτική Προστασία και όλοι μας υπακούμε και βοηθάμε. Αν δεν γίνεται έτσι, δεν μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα».

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται γνωστό ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού. Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται επιδείνωση καιρού από σήμερα το βράδυ, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες. Από αργά το βράδυ αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν το Σάββατο (29-1-2022) στο Ιόνιο. Με βάση τα ανωτέρω η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και την ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (31/01/2022 – 06/02/2022)

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 22.362 νέα κρούσματα, 107 θάνατοι και 605 διασωληνωμένοι – 96 Π.Ε Πρέβεζας, 155 Π.Ε Άρτας, 71 Π.Ε Θεσπρωτία και 281 Π.Ε Ιωαννίνων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...