Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 17:01

Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος Σπύρος Ντούσκος (video)

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός για την αγάπη του για την φωτογραφία Σπύρος Ντούσκος, σκορπίζοντας την θλίψη στην κοινωνία της Πρέβεζας.

Ο Σπύρος Ντούσκος για πολλά χρόνια εργάστηκε στην Γερμανία ως τεχνικός, ενώ κατά την επιστροφή του στην Πρέβεζα αρχές της δεκαετίας του ’80 ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση όπου και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος για να φτάσει να εκτελεί και χρέη αντιδημάρχου το 1985 με δήμαρχο τον Νίκο Γιαννούλη.

Μεγάλη του αγάπη όμως ήταν η φωτογραφία όπου με τον φωτογραφικό του φακό φωτογράφιζε τις ομορφιές της Πρέβεζας, πραγματοποιώντας μάλιστα και πολλές εκθέσεις φωτογραφίας.

Χιλιάδες φιλμ, ασπρόμαυρα και μετέπειτα έγχρωμα έπαιρναν σάρκα και οστά στα χέρια του Σπύρου Ντούσκου, ο οποίος αποθανάτιζε γωνιές της πόλης και του νομού, κάνοντάς τον γνωστό παντού.

Η Πρέβεζα χάνει έναν σημαντικό άνθρωπο του καλλιτεχνικού χώρου, ο οποίος έγραψε το όνομα του σε σπάνιο αρχειακό υλικό φωτογραφιών που υπάρχει σε πολλές εκδόσεις του δήμου Πρέβεζας, καθώς και της Εφορείας Αρχαιοτήτων με τελευταία την έκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο ‘’Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που εκδόθηκε το 2020.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 10 Ιανουαρίου και ώρα 15.00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Νεοχώρι Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Στους κορυφαίους Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς για το 2022 η Πάργα

Επόμενο Άρθρο

Η Διεθνής Ένωση αστυνομικών έκοψε την Βασιλόπιτα και τίμησε τον Δημήτρη Πάσχο (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...