Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 12:36

Έφυγε από την ζωή ο Σπύρος Τσόκας (video)

Έφυγε στα 83 χρόνια ένας από τους τελευταίους θεματοφύλακες του Πολιτισμού, αλλά και ενός ιστορικού δρόμου της Πρέβεζας, του Σαιτάν Παζάρ, ο Σπύρος Τσόκας.

Ο Σπύρος Τσόκας έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό, ωστόσο θα έχει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Πρέβεζας, αφού ο ίδιος υπήρξε ένας από τους ανθρώπους του Πολιτισμού, που άλλαξε σίγουρα τα δεδομένα.

Άνθρωπος της οικογένειας και των παραδόσεων, άνθρωπος που όταν τον συναντούσες αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν το μεγάλο και ζεστό χαμόγελό του.

Ο ίδιος υπήρξε ένας από τους πρώτους τυπογράφους στην Πρέβεζα, εκδίδοντας πολλές εφημερίδες και περιοδικά και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.

Ο Σπύρος Τσόκας υπήρξε πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κάτι για το οποίο τιμήθηκε πρόσφατα, ενώ ήταν ο εμπνευστής και ιδρυτής της παραδοσιακής χορωδίας ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα και ώρα 3.30 μμ.

Η Χορωδία Ηχοχρώματα με ανάρτησή της αποχαιρετά τον Σπύρο Τσόκα:

Έφυγε από τη ζωή ένας δικός μας, ένας αγαπημένος μας άνθρωπος, ο παλιός μας Πρόεδρος, ο Σπύρος Τσόκας.

Ο κ. Σπύρος, ένας αληθινός αρχοντάνθρωπος, ένας ευπατρίδης, που για 18 ολόκληρα χρόνια εργάστηκε με ανιδιοτέλεια, για να στηρίξει και δυναμώσει τα «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» έφυγε. Έφυγε και άφησε πίσω του ένας κενό, όχι μόνο εκεί, στη θέση που καθόταν και μας παρακολουθούσε χαμογελώντας την ώρα της πρόβας, αλλά μέσα στη ψυχή μας.

Η χορωδία μας, αλλά και ο καθένας χορωδός χωριστά αποχαιρετά έναν Πρόεδρο που φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι, αλλά θα παραμένει μέσα στη καρδιά μας ως ο παντοτινός Πρόεδρος που αγαπήσαμε, σεβαστήκαμε και θα θυμόμαστε πάντα.

Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε!

Μακάρι εκεί που θα πας να σε συνοδεύουν οι αγαπημένες σου μελωδίες!

Προηγούμενο Άρθρο

Την βασιλόπιτα έκοψε ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Λαϊκή Συσπείρωση: ”Ακατάλληλες για ΑμΕΑ και ηλικιωμένους οι νέες στάσεις αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Πρέβεζας”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...