Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:18

Έφτασε ο νέος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Έφτασε σήμερα το πρωΐ ο νέος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, με ειδικά γερανοφόρα οχήματα, αφού το μέγεθός τους φτάνει τον 1.5 τόνο.

Το νέο υπερσύγχρονος μηχάνημα παρέλαβαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης, ο Διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος Αθανάσιος Φιλιακούδης, ο μηχανικός του Νοσοκομείου Θανάσης Ανωγιάτης, ο προϊστάμενος του εργαστηριακού τομέα Στρατής Βουγέλης κ.ά.

”Η χαρά μας είναι μεγάλη. Είναι ένα μηχάνημα που θα βοηθήσει πολύ στην λειτουργία του Νοσοκομείου” δηλώνει ο διοικητής Δημήτρης Σκανδάλης.Ο παλιός αξονικός τομογράφος που είχε εγκατασταθεί το 2004  και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, αντικαταστάθηκε από έναν υπερσύγχρονο, ο οποίος είναι 16 τομών.

Από αύριο ξεκινάει η συρνάμολόγηση των κομματιών του αξονικού τομογράφου, ενώ θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού και η μετρήσεις που θα γίνουν από τον Δημόκριτο, προκειμένου να είναι ασφαλής για τους χειριστές του μηχανήματος.

Η λειτουργία του πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει σε έναν περίπου μήνα από σήμερα, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μία διευρυμένη γκάμα εξετάσεων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ο αξονικός τομογράφος κόστισε περίπου 360.000 ευρώ, χρήματα που προήλθαν από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens και το Ελληνικό Κράτος.

Προηγούμενο Άρθρο

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή του Παντοκράτορα στην Πρέβεζα (φωτογραφίες-βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Άνοιγμα καταστημάτων: Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μαγαζιά – Διάρκεια στα SMS

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...