Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 23:12

Έσκασε ”βόμβα” – Νίκος Γεωργάκος και Βαγγέλης Ροπόκης έδωσαν τα χέρια

Η πληροφορία υπήρχε εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο σήμερα επισημοποιήθηκε η συμφωνία συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές του 2023, ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και τον επικεφαλής της Δημοτικής Αναπροπής Βαγγέλη Ροπόκη.

Οι δύο άντρες βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε παραλιακό μαγαζί εκτός Πρέβεζας και συζήτησαν για όλους και για όλα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του onprevezanews.gr, φαίνεται να ολοκληρώθηκε και η συμφωνία συνεργασίας.

Άλλωστε οι δύο είχαν συνεργαστεί τα πρώτα δύο χρόνια θητείας του Νίκου Γεωργάκου, με τον Βαγγέλη Ροπόκη να αναλαμβάνει το τμήμα καθαριότητας του δήμου ως αντιδήμαρχος.

Από εκεί και πέρα όμως και οι δύο πήραν διαφορετικούς δρόμους, με τον Βαγγέλη Ροπόκη από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου να ανακοινώνει το ”διαζύγιο” και παράλληλα την εκ νέου κάθοδό του στις επόμενες εκλογές.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες του Βαγγέλη Ροπόκη να κάνει κάτι αυτόνομο, δεν κατέστει δυνατό, καθώς με την αλλαγή του εκλογικού νόμου απατείται μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων.

Ο ίδιος έκανε πολλές συζητήσεις με αρκετούς προκειμενού να συνεργαστεί, όμως όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό με τελευταία προσπάθεια την συνεργασία με τον περιφερειακό σύμβουλο Θοδωρή Κορωναίο.

Είχαν προηγηθεί οι συζητήσεις με Δημήτρη Σιόρεντα και Βασίλη Ιωάννου, όπου και αυτές δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Βαγγέλης Ροπόκης προσπαθούσε εδώ και αρκετό καιρό να ρίξει εκ νέου γέφυρες επικοινωνίας με τον Νίκο Γεωργάκο, ο οποίος ως δήμαρχος φυσικά και έχει τον πρώτο λόγο στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Εκείνος που τελικά μεσολάβησε προκειμένου να βρεθούν και να συζητήσουν ο Νίκος Γεωργάκος και ο Βαγγέλης Ροπόκης δεν ήταν άλλος από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Ανατροπής και νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτη Ζέρβα.

Μην ξεχνάμε ότι τόσο ο Φώτης Ζέρβας όσο και ο Βαγγέλης Ροπόκης προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, από τον οποίο ήδη ο Νίκος Γεωργάκος έχει εντάξει στο ψηφοδέλτιο του Οκτωβρίου αρκετούς υποψήφιους.

Αν και η συζήτηση ξεκίνησε με τους δύο άντρες να μιλούν σε υψηλούς τόνους για κουβέντες που είχαν υποθεί, ωστόσο ο Φώτης Ζέρβας σε ρόλο ”πυροσβέστη” βοήθησε στο να τα βρουν οι δύο άντρες και να δώσουν τα χέρια.

Έτσι επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του Νίκου Γεωργάκου για συμμετοχή 4 ψηφοδελτίων (Γεωργάκος, Νίτσας, Τζίμας, Κύρλας) καθώς και οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του Βαγγέλη Ροπόκη για ψηφοδέλτιο με την συμμετοχή του 70% των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων και εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι οι κουβέντες μεταξύ Νίκου Γεωργάκου και Βαγγέλη Ροπόκη είχαν ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες και αυτό γιατί αν κάποιος το καλοσκεφθεί θα δει ότι όλα τα ονόματα που αρχικά είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον δήμο και στην συνέχεια έκαναν πίσω ακούστηκαν αυτό το διάστημα.

Κάποιοι άλλοι μάλιστα μιλάνε ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος έβαλε τον Βαγγέλη Ροπόκη εσκεμμένα να κάνει τις συζητήσεις με όλους τους παρπάνω, προκειμένου να τους ”κάψει” και έτσι η νίκη να έρθει από την πρώτη Κυριακή.

Όλα τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν με τους Νίκο Γεωργάκο και Βαγγέλη Ροπόκη να δίνουν τα χέρια για την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Νίκη και στην Σταυρούπολη για τον Φιλαθλητικό – Μόνος πρώτος στην βαθμολογία

Επόμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας δρόμου 2nd Acheron Health Run (Live-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...