Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:25

Έργο αναβάθμισης υποδομών και εκτεταμένων παρεμβάσεων ασφαλτόστωσης από τον Δήμο Πρέβεζας

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του Αναδόχου κ. Ηλία Κατσιμπόκη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Οδοποιία Δήμου Πρέβεζας»  προϋπολογισμού 280.000,00 € .

Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές των δημοτικών οδών καλύπτοντας παράλληλα και χρόνια αιτήματα δημοτών για διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση δρόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις οδών ,διαμορφώσεις πεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό ,καθώς και έργα αποχέτευσης όμβριων. Πρόκειται για εργασίες που βελτιώνουν τις οδούς και ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά τους (γεωμετρικά στοιχεία, οριζοντιογραφικά και υψομετρικά χαρακτηριστικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία κτλ.) με σκοπό να βελτιωθεί η ασφάλεια, η προσβασιμότητα και οι συνθήκες κυκλοφορίας σε αυτές. Επίσης στη σύμβαση περιλαμβάνεται η διαμόρφωση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό σε οδούς εντός του αστικού ιστού για την ασφαλή κίνηση των πεζών και των ευπαθών ομάδων ΑΜΕΑ με λωρίδα όδευσης τυφλών. Τέλος θα γίνει ασφαλτόστρωση χωμάτινων οδών που έχουν υποστεί διάβρωση από το νερό με αποτέλεσμα να προκαλούν βλάβες στους τροχούς των οχημάτων και έντονο πρόβλημα σκόνης στις γειτονικές κατοικίες. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν οδούς στη Δ.Ε Πρέβεζας καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Μύτικα και Φλαμπούρων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει σημαντικά οδούς που βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης όπως οι οδοί Μ .Μερκούρη και Μανοπούλου που θα αποκτήσουν νέα πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμό αλλά και υποδομές για συνδημότες μας με κινητικά προβλήματα αλλά και απώλεια όρασης. Επίσης στις περιοχές Αγ. Ειρήνης, ΚΤΕΟ, Υδραγωγείο κλπ. καθώς και σε Μύτικα και Φλάμπουρα θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις σε οδούς που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα δυσχεραίνοντας χρόνια τώρα την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και την καθημερινότητα των περίοικων. Ο Δήμος Πρέβεζας αναδεικνύει ως βασική του προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του καθώς και την μέριμνα για τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην ευπαθή ομάδα των ΑΜΕΑ , διαμορφώνοντας σταδιακά δίκτυο ασφαλών προσβάσεων που θα διευκολύνουν την διέλευσή  τους στην πόλη».

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΑΔΕ – myBusinessSupport: Σε λειτουργία μέχρι 2/11 για όσους δεν είχαν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Επόμενο Άρθρο

Κλειστά όλα τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...