Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 2:00

Έργα και ημέρες της δημοτικής αρχής Ζηρού (Μέρος 1ο) – του Βασίλη Κώνστα

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού της 29ης Σεπτεμβρίου 2021, έθεσα στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή Ζηρού οκτώ (8) ερωτήματα εκ των οποίων τα πέντε (5) δεν απαντήθηκαν ποτέ !!!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καλαντζής αρνείται να απαντήσει σε ερωτήματά μου και αυτό κατά την γνώμη μου μπορεί να έχει δύο εξηγήσεις εξίσου τραγικές για τον ίδιο.
Είτε δεν έχει κάτι πειστικό να απαντήσει, οπότε έμμεσα επιβεβαιώνει όσα του καταλογίζω, είτε απαξιώνει την διαδικασία, οπότε με την εγωιστική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υποβαθμίζει σημαντικά τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για να πάρετε μια γεύση, σας παραθέτω τα ερωτήματά μου, που παρέμειναν αναπάντητα με ευθύνη του Καλαντζή και της Δημοτικής Αρχής γενικότερα.
1. Με δεδομένο ότι ως Δημοτική Αρχή έχετε προχωρήσει σε επιλεκτική επιχορήγηση κάποιων συλλόγων του Δήμου και έχετε αποκλείσει ταυτόχρονα κάποιους άλλους συλλόγους, παρότι έχουν καταθέσει αίτημα, παρακαλώ να μου γνωρίσετε ποια είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία εγκρίνετε αυτού του είδους τις επιχορηγήσεις.
ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΚΑΜΊΑ.
2. Επειδή πέρυσι την ίδια περίοδο, ο τότε πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση εκ μέρους μου, προέβη σε μια σειρά άστοχων ενεργειών οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθούν οικονομικά τόσο οι εργαζόμενες των ΚΔΑΠ όσο και τα ίδια τα ΚΔΑΠ, μιας και από υπαιτιότητα της τότε διοίκησης η επιχορήγηση που τελικά έλαβε ο Δήμος, ήταν μόλις 61.700 € αντί των 98.000 € που είχε προυπολογίσει το Υπουργείο, παρακαλώ να μου γνωρίσετε την τρέχουσα οικονομική κατάσταση των ΚΔΑΠ, τον αριθμό των vouchers που έχουν εγκριθεί καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση πριν την περίοδο των αιτήσεων για νέα vouchers ώστε να προσελκύσει νέους οφελούμενους.
ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΚΑΜΊΑ.
3. Ως Δημοτική Αρχή επιδίδεστε κατά καιρούς σε ασφαλτοστρώσεις οι οποίες όμως δεν διακρίνονται από κάποιον προγραμματισμό και είναι επιλεκτικές αγνοώντας βασικές ανάγκες των Δημοτών όπως συγκεκριμένα στο χωριό μου τον Άσσο όπου υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος από τον οποίο διέρχονται καθημερινά τριάντα οικογένειες για να πάνε στα σπίτια τους και ο οποίος εδώ και χρόνια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και παρότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας έχει αιτηθεί επανηλλειμένα την αποκατάστασή του, δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια.
Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τους λόγους για τους οποίους απαξιώνετε τις ανάγκες σχεδόν του ενός τρίτου των κατοίκων του χωριού και δεν ασφαλτοστρώνετε τον ανωτέρω δρόμο.
ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΚΑΜΊΑ.
4. Σε κεντρικό δρόμο της Φιλιππιάδας, ο οποίος αποτελεί την είσοδο της πόλης από τον κόμβο της Καμπής και από τον οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα, υπάρχει ένας πλάτανος ο οποίος έχει ξεραθεί εντελώς και τα κλαδιά του αιωρούνται πάνω από τον δρόμο με ορατό το ενδεχόμενο πτώσης και ο οποίος αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή όλων των διερχομένων.
Επειδή από εκεί διέρχεστε κι εσείς καθημερινά, θέλω να μου γνωρίσετε αν αυτό έχει πέσει στην αντίληψή σας και αν όχι τι ενέργειες θα κάνετε τώρα που το πληροφορηθήκατε για να εκλείψει ο κίνδυνος.
ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΚΑΜΊΑ.
5. Στον δρόμο από την διασταύρωση της Στεφάνης προς το Θεσπρωτικό και πριν το χωριό Τύργια, υπάρχει μια πολύ επικίνδυνη στροφή στην οποία κατά καιρούς έχουν συμβεί πολλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα και στην οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες με τα γνωστά βέλη για ενημέρωση των οδηγών ώστε να μειώσουν την ταχύτητά τους.
Εδώ και χρόνια ένας εργολάβος που εκτέλεσε κάποιο έργο κατά μήκος του δρόμου, τις ξήλωσε και δεν τις επανατοποθέτησε ως όφειλε.
Θέλω να μου γνωρίσετε για ποιον λόγο επιτρέψατε στον εργολάβο να αυθαιρετήσει καθώς και τις ενέργειες που έχετε κάνει, αν έχετε κάνει, για την επανατοποθέτηση των πινακίδων.
ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΚΑΜΊΑ.

Προηγούμενο Άρθρο

Σύσκεψη στον Δήμο Πάργας σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα στην Αρχαία Πανδοσία

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας στην ΕΦ.Α. Πρέβεζας για Κάστρο και Μνημείο του Αγίου Ανδρέα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...