Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 15:02

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Ήπειρο μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης

Την ένταξη της πράξης “Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου” στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηπείρου με προϋπολογισμό 2.100.000,00 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν όλες οι παρεμβάσεις σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και η κατασκευή νέων (όπου απαιτείται) έτσι ώστε να λειτουργούν ως ανασχετικός παράγοντας κατά την περίοδο του χειμώνα σε καταστροφές από θεομηνίες σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και των έντονων και πυκνών χιονοπτώσεων που παρατηρούνται – και δεν είναι καθόλου σπάνιες – στην Ήπειρο.

Παράλληλα το έργο αφορά σε καθαρισμούς αντιπλημμυρικών έργων (τάφρων, οχετών κ.λ.π) με μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτών καθώς και σε καθαρισμούς ρεμάτων, χειμάρρων, ποταμών και παραποτάμων αυτών, τόσο από φερτά υλικά όσο και από νεκρά δέντρα που αποφράσσουν την κοίτη τους.

Ειδικότερα στην Περιφέρεια Ηπείρου εξαιτίας της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων παρατηρούνται πολύ συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στις κοίτες των ποταμών λόγω απόφραξης της κοίτης τους από την πτώση νεκρών πλατάνων.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...