Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 23:10

Ένωση Στρατιωτικών (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ): Έντονη απογοήτευση για την εξαίρεση των στρατιωτικών από την οικονομική ενίσχυση

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) εκφράζει την έντονη της απογοήτευση για την εξαίρεση των στρατιωτικών από την οικονομική ενίσχυση, που ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός, ως αναγνώριση της Πολιτείας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Πολύ εύστοχα η Ομοσπονδία μας Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. επισήμανε με δική της ανακοίνωση τις παλαιότερες δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού από τον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020, στην οποία αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες αποτρέψαμε πάνω από 24.000 απόπειρες εισόδου μεταναστών και προσφύγων. Θέλω να συγχαρώ Αστυνομία, Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το καθήκον που επιτελούν».

https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/2048-pomens-pros-vte-min-ksexnate-min-adikeite-kai-min-eksaireite-tous-en-energeia-stratiotikoys

Η εξαίρεση όμως των συναδέλφων μας από την συγκεκριμένη ενίσχυση δεν αποτελεί το «κύριο» παράπονο των στρατιωτικών, αλλά μία ακόμη αδικία που προστίθεται στην λίστα παραπόνων που έχουν εκφράσει τα στελέχη δια μέσω του θεσμικού οργάνου εκπροσώπησής τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. – σε απόλυτη συνεργασία με (40) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις ανά την Ελλάδα, έχει αναδείξει πολλάκις μείζονα και χρόνια θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, τα οποία μένουν στα αζήτητα τόσο από το ΥπΕΘΑ, όσο και από άλλα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών – Εργασίας – Μεταφορών – Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε το ψήφισμα που είχε κατατεθεί….

https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1922-synentefksi-typou-pomens-oi-stratiotikoi-den-epaitoyn-diekdikoyn

Δείτε την τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ στην ΒτΕ….

https://www.pomens.gr/enimerosi/drastiriotites/2036-topothetisi-proedrou-pomens-epi-tou-nomosxediou-tou-yp-oikonomikon

Το «ποτήρι της υπομονής» έχει στερέψει και τα στελέχη των Ε.Δ. απογοητευμένα πλέον από την αδιαφορία του ΥπΕΘΑ, 3,5 χρόνια αναμένουμε ένα σχέδιο νόμου για τα προβλήματα του προσωπικού, οδηγούνται στην οργή και την αγανάκτηση. Όσοι πιστεύουν ότι υπερβάλλουμε ας ανατρέξουν στο διαδίκτυο όπου τις τελευταίες μέρες τα σχόλια στρατιωτικών, για όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρουμε. Ένστολοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσωπικό που εργάζεται καθημερινά για την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας, στελέχη που μάχονται καθημερινά έναντι των μεταναστευτικών ροών, αντιδρούν και εκφράζουν έντονα την πικρία τους για μία εφάπαξ οικονομική στήριξη.

Σε τι οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τελικά τα στελέχη των Ε.Δ…;;;;

Μήπως υπάρχουν εν έτη 2022 στρατιωτικοί που ζουν στα όρια της φτώχειας…;;;;

Αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις θέλουμε την παρούσα περίοδο…;;;;

Το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ έντονα προβληματισμένο με την όλη κατάσταση αλλά και με δεδομένο τις κενές θέσεις στις στρατιωτικές σχολές (σχετ. δημοσίευμα https://www.staratalogia.gr/2022/09/197.html), προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει – ενεργοποιήσει Βουλευτές, Πολιτευτές, ΜΜΕ, ώστε να μην οδηγηθούμε στην πλήρη απαξίωση του στρατιωτικού επαγγέλματος, ειδικά αυτή την περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι απειλές είναι συνεχείς.

Τέλος, οφείλουμε να συγχαρούμε δημοσίως τον Κυβερνητικό Βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, ο οποίος δήλωσε δημόσια την στήριξη του και παράλληλα ζήτησε την επέκταση του έκτακτου επιδόματος και προς τα στελέχη των Ε.Δ.

https://e-thessalia.gr/kon-maravegias-na-dothei-to-epidoma-ton-600-eyro-sto-synolo-toy-prosopikoy-ton-enoplon-dynameon/

και καλούμε ομοίως τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, Κυβερνητικούς και μη, να αναλάβουν επίσημες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας.

Τα περιθώρια τελείωσαν….. Τα λόγια και οι υποσχέσεις περισσεύουν…

Τώρα είναι η ώρα για πράξεις…..

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. 

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας  

Χονδρογιάννης Βασίλειος                                       Λεμονιάς Απόστολος

 

Προηγούμενο Άρθρο

Διανομή προϊόντων Δεκεμβρίου 2022 από το Δήμο Πρέβεζας για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Επόμενο Άρθρο

Δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων του Δήμου Πρέβεζας σε συνεργασία με τη CiscoNetworkingAcademy

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...