Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:04

«Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου»: Aνάκληση της απόφασης που απαγορεύει οριζοντίως τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή

Το νεοϊδρυθέν καλλιτεχνικό σωματείο «Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου» (Ε.Κ.Η.), με την παρούσα ανακοίνωση, ζητεί την ανάκληση της χθεσινής απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου να αναστείλει από 19 έως 31 Αυγούστου σύμπασες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ήπειρο.

Λαμβανομένου υπόψη ότι μέχρι στιγμής στις εκδηλώσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στους κατά τόπους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν τηρηθεί ευλαβικά όλα ανεξαιρέτως τα μέτρα προστασίας, όπως ακριβώς έχουν νομοθετηθεί από την ελληνική Πολιτεία, τόσο από τους θεατές όσο κι από τους καλλιτέχνες, χωρίς να παρατηρηθεί ούτε συνωστισμός ούτε κάποια παρατυπία (σε αντίθεση με ορισμένες επιχειρήσεις εστίασης ή διασκέδασης), πιστεύουμε ότι είναι άδικο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να μην πραγματοποιηθούν – ειδικότερα αυτές που προγραμματίσθηκαν να παρουσιασθούν σε ελεγχόμενους χώρους, αφ’ ενός αφήνοντας την Ήπειρο πολιτιστικά ανενεργή και απονεκρωμένη και αφ’ ετέρου αποτελειώνοντας τοιουτοτρόπως τον ήδη καταβεβλημένο και ισχυρώς πληττόμενο κλάδο των Καλλιτεχνών.

Συμφωνώντας απολύτως και συνταυτιζόμενοι με την παρέμβαση της Π.Ε.Δ., ζητούμε κι εμείς, τόσο από τον Υπουργό κ. Χαρδαλιά όσο και από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, την ανάκληση της εν λόγω απόφασης που απαγορεύει οριζοντίως τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή.

 «Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου» (Ε.Κ.Η.)

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Προηγούμενο Άρθρο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κάλεσε όλα τα κομματικά στελέχη και τα μέλη, να ανεβάσουν φωτογραφία προφίλ με μάσκα

Επόμενο Άρθρο

Ανανέωση συνεργασίας με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Διονύσιο Γιαννούλη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...