Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 5:20

Ένωση γονέων Πρέβεζας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πρέβεζας το πρωΐ της Πέμπτης στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Πρέβεζας.

Μέλη της Ένωσης συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Μότσιο με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τα σχολεία της Πρέβεζας που έχουν να κάνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενετικίδης αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μετά από 4,5 μήνες λειτουργίας ζητώντας από τον κ. Μότσιο να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βενετικίδης αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα:

  • δεν λειτουργεί κανένα από τα τέσσερα τμήματα ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία ( 2ο, 5ο, 6ο, Παντοκράτορα) του Δήμου Πρέβεζας από την αρχή της σχολικής χρονιάς,
  • δεν προσλήφθηκε εκπαιδευτικός  ΠΕ 70 για Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ,
  • υπάρχουν κενά Παράλληλης Στήριξης Νοηματικής Γλώσσας σε Δημοτικό Σχολείο και Παράλληλης Στήριξης σε Νηπιαγωγείο,
  • δεν προσλήφθηκε Φιλόλόγος, Μαθηματικός και Φυσικός Ειδικής Αγωγής, όπως και Σχολικός Νοσηλευτής  για Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο τα κενά είναι τεράστια.  Δεν υπάρχει γυμναστής, νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικός λειτουργός και λείπει ένας ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ειδικού σχολείου Πρέβεζας Βάσως Σπυρίδωνα, η οποία μίλησε για τις σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού που υπάρχει στο ειδικό σχολείο, πόσο μάλλον όταν σε αυτό φοιτούν μαθητές με προβλήματα υγείας.

Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Πρέβεζας Γιώργος Μότσιος, άκουσε το τι είπαν τα μέλη της Ένωσης, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι από πλευράς διεύθυνσης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποσταλούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της πόλης.

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Πρέβεζας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Επόμενο Άρθρο

Επιτροπή 1821-2021: Απολογισμός της χρονιάς που πέρασε

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...