Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας: «Η Διεύθυνση Αστυνομίας βρίσκεται στα όρια της παράλυσης – Φεύγουν 50 αστυνομικοί, έρχονται 5»

Ημερομηνία:

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού κρούει με νέα επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, καταγγέλλοντας σοβαρή αποδυνάμωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας λόγω των συνεχών αποσπάσεων προσωπικού και των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων.

Όπως επισημαίνει η Ένωση, από το καλοκαίρι του 2024 μέχρι σήμερα έχει επανειλημμένα αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και στην αστυνόμευση της περιοχής. Ωστόσο, αντί να δοθούν λύσεις, η κατάσταση –όπως αναφέρει– επιδεινώνεται, καθώς οι αποσπάσεις αυξάνονται, οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται και η αναπλήρωση του προσωπικού δεν γίνεται με τους απαιτούμενους ρυθμούς.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για «εικόνα διάλυσης και παράλυσης» των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, σε αντίθεση, όπως τονίζεται, με την εικόνα που παρουσιάζεται μέσω επίσημων δηλώσεων περί ενίσχυσης των υπηρεσιών.

Τα προβλήματα που καταγράφει η Ένωση

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας:

  • Το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας παραμένει εδώ και δύο χρόνια χωρίς επανδρωμένο περιπολικό, καθώς το προσωπικό του βρίσκεται αποσπασμένο σε άλλες περιοχές της χώρας.
  • Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται, όπως αναφέρεται, υπό διάλυση, αφού αστυνομικοί της έχουν μετακινηθεί για τη στελέχωση αντίστοιχων ομάδων σε άλλους νομούς.
  • Το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας λειτουργεί οριακά, παρά την αυξημένη κυκλοφορία και τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού.
  • Τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, καθώς και ο Αστυνομικός Σταθμός Πάργας, εμφανίζονται σημαντικά αποδυναμωμένα, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούν περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση.
  • Οι αστυνομικοί εργάζονται, σύμφωνα με την Ένωση, στα όρια της εξάντλησης, καλούμενοι να ανταποκριθούν σε πολλαπλά καθήκοντα υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

«Δεν είναι ανεκτή η συνεχής αποδυνάμωση»

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι η υπομονή των αστυνομικών έχει πλέον εξαντληθεί, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η αποδυνάμωση της Πρέβεζας με περισσότερους από 50 αστυνομικούς να μετακινούνται κάθε μήνα, γεγονός που, όπως αναφέρει, επηρεάζει τη λειτουργία των υπηρεσιών, τις συνθήκες εργασίας, την οικογενειακή ζωή των μετακινούμενων αστυνομικών αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στον τρόπο διαχείρισης των αποσπάσεων, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η Πρέβεζα να αποτελεί μόνιμη «δεξαμενή» προσωπικού για την κάλυψη αναγκών άλλων περιοχών της χώρας, ενώ χαρακτηρίζει παραπλανητική την εικόνα περί ενίσχυσης των τουριστικών περιοχών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έρχονται πέντε αστυνομικοί και φεύγουν πενήντα».

Τα αιτήματα προς την ηγεσία

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας ζητά από τη φυσική και πολιτική ηγεσία:

  • δραστικό περιορισμό των αποσπάσεων προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας,
  • επανασχεδιασμό των αποσπάσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής,
  • άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, ώστε να καλυφθούν τόσο οι συνταξιοδοτήσεις όσο και οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες.

Παράλληλα, καλεί τους πολιτικούς φορείς του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, προειδοποιώντας ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα ζητήματα και επιφυλάσσεται για περαιτέρω κινητοποιήσεις εφόσον δεν υπάρξει ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναδείχθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Πρέβεζας

Σε σώμα συγκροτήθηκε το επταμελές Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου...

Εργαστηριακή επιβεβαίωση για κρούσματα ευλογιάς σε τρεις εκτροφές της Π.Ε. Πρέβεζας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε την Παρασκευή 3...

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η 82η επέτειος της Μάχης του Αρχαγγέλου

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα...