Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 1:51

Ένα βιωματικό σεμινάριο για γονείς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί το 6ο Δημ. Σχ. Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου  βιωματικό σεμινάριο με θέμα τη διαφορετικότητα.

Το σεμινάριο έγινε από το ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ. Πρέβεζας και ομιλήτρια ήταν η κ. Πασσατζόγλου Μαρία, ψυχολόγος του Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο η διαφορετικότητα επηρεάζει την οικογενειακή ζωή, την εκπαίδευση και την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Ένα από τα σημαντικά μηνύματα που αντλήθηκαν από αυτήν τη συνάντηση ήταν η ανάγκη για ανοιχτό διάλογο και εκπαίδευση. Οι γονείς κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι ένα ανοιχτό και υποστηρικτικό περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά τους να μπορούν να αναπτυχθούν.

Ένα άλλο σημαντικό μήνυμα ήταν η αξιολόγηση της διαφορετικότητας ως πλούτο, όχι ως εμπόδιο. Η διαφορετικότητα μπορεί να φέρει νέες ικανότητες, ταλέντα και προοπτικές στη ζωή των παιδιών, αλλά πρέπει να αναγνωρίζεται και να υποστηρίζεται από την οικογένεια και την κοινωνία.

Η υποστήριξη της διαφορετικότητας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία και την επιτυχία των παιδιών.

Σε περιόδους όπου η διαφορετικότητα συχνά οδηγεί σε αντιπαράθεση, αυτό το σεμινάριο μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να αγκαλιάζουμε την ποικιλομορφία και να δημιουργούμε έναν κόσμο που δέχεται και υποστηρίζει κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως των διαφορών του.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Τέλη κυκλοφορίας 2024 στο myCAR: Πώς να τα εκτυπώσετε και οι τρόποι πληρωμής

Επόμενο Άρθρο

Έφυγε από την ζωή ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Άκης Τσούτσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...