Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:42

Έναρξη από την 21η Σεπτεμβρίου της ψηφιακής διαδικασίας δήλωσης προς ένταξη εντός σχεδίου 772 οικοπέδων 616 ιδιοκτητών στο πλαίσιο του νέου πολεοδομικού σχεδίου της πόλης της Πρέβεζας

Από την 13η Νοεμβρίου 2019 είχε ανακοινωθεί από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, υλοποιώντας μία από τις κεντρικές προεκλογικές του δεσμεύσεις, η επέκταση του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης της Πρέβεζας άκρως απαραίτητη και κομβική ως προς την ανάπτυξη της.

Η ψηφιακή διαδικασία υποβολής ξεκινά από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και θα γίνεται ψηφιακά διαμέσου της ιστοσελίδας του Δήμου Πρέβεζας στο σύνδεσμο

http://www.dimosprevezas.gr/ktimatografisi-poleodomisi-praxi-efarmogis/ όπου υπάρχουν όλες οι χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες ως προς την απαιτούμενη διαδικασία υποβολής και αποστολής των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς και ο ψηφιακός χάρτης υπόδειξης των περιοχών υπό ένταξη και για κάθε ενημέρωση οι υπόχρεοι υποβολής μπορούν να επικοινωνούν στην ειδική γραμμή εξυπηρέτησης 26820 23835.

Η εν λόγω διαδικασία της πρώτης φάσης αφορά την ένταξη περιοχών από την Πρέβεζα προς Παντοκράτορα και περιμετρικά τα Λευκαδίτικα, τον Υδατόπυργο και την Αγ. Ειρήνη, ενώ θα ακολουθήσει στο μέλλον η δεύτερη φάση ένταξης περιοχών Αλωνάκι, υπόλοιπο Ζαλόγγου. Η πρώτη φάση η οποία και επεκτείνεται σε εμβαδόν 2.192.193,65 τ.μ. δηλαδή 2.192,19 στρεμμάτων αφορά 616 ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.

Υπόχρεοι υποβολής Δήλωσης Ιδιοκτησίας όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο στις οριοθετημένες με Απόφαση Νομάρχη περιοχές των οικισμών: Πρέβεζας, Παντοκράτορα – Αγίου Γεωργίου και Ψαθακίου του Δήμου Πρέβεζας και συγκεκριμένα των Πολεοδομικών Ενοτήτων (Π.Ε.): ΠΕ3 – Λευκαδίτικα, ΠΕ4 – Υδραγωγείο, ΠΕ5 – Νοσοκομείο, ΠΕ7 – Αγία Ειρήνη, ΠΕ8β – Βλάχικα, ΠΕ9 – Παντοκράτορας – Άγιος Γεώργιος και ΠΕ19 – Ψαθάκι, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση του άρθρου 12 του Ν. 1337/83 όπως αντικαταστάθηκε και τροποποιήθηκε από το άρθρο 6 του Ν. 2242/1994 και το Ν. 4315/2014.

Σε περίπτωση που έστω και ένα μικρό τμήμα της ιδιοκτησίας εμπίπτει εντός των ορίων της μελέτης, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση ιδιοκτησίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημερωτική e-ημερίδα διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πρέβεζας για το Πρόγραμμα «Γέφυρα»

Επόμενο Άρθρο

Η Α.Ε Πρέβεζας ο πρώτος αντίπαλος στο Κύπελλο για την ομάδα μας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζα: «Συντήρηση και εκτεταμένος καθαρισμός αυλάκων και αποστραγγιστικών καναλιών τοπικής κοινότητας Πρέβεζας»

Τη Δευτέρα 3.08.2020 πραγματοποιήθηκε Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας στην αίθουσα συνεδριάσεων […]