Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, 19:16

Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι γυναίκες της Πρέβεζας «Περαντζάδα όπως παλιά» την Πέμπτη … σήμερα η μεγάλη ποδαράτη παρέλαση

Οι γυναίκες της Πρέβεζας ενωμένες για να πετύχει το Γυναικείο καρναβάλι αναβίωσαν την «Περαντζάδα όπως παλιά» και συναντήθηκαν την Πέμπτη στην αρχή της οδού Καρυωτάκη. Με πρωτοβουλία της Όλγας Κουρεμένου φίλες, συμμαθήτριές ,κυρίες μικρές και μεγάλες γεμάτες κέφι γυναίκες, άφησαν πίσω τους για λίγο όλα τα προβλήματα και με αυτοσχέδιες στολές , όπως παλιά, περπάτησαν στα γραφικά στενά της πόλης μας, προσφέροντας γέλιο και κέφι.

Την Πέμπτη το βράδυ γυναίκες της Πρέβεζας ντύθηκαν αποκριάτικα και με πολύ χιούμορ και κέφι παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα . Η μουσική που τις συνόδευε κάτι σαν το παλιό κασετόφωνο που το κουβαλούσε ο μοναδικός «συνοδός» της παρέας, (μοναδική Δήμητρα Κοψάρη) που στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση.

Οι γυναίκες της Πρέβεζας έχουν καταφέρει ποκαρναβαλλλά όλα αυτά τα χρόνια έκαναν την πόλη αποκριάτικο προορισμό και σήμερα συνεχίζουν τον θεσμό που μετρά πάνω από 60 χρόνια στα αποκριάτικα δρώμενα της περιοχής και μας προσκαλούν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με τη συμμετοχή περίπου είκοσι γκρουπ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 8:30 το βράδυ (σημείο συνάντησης των γκρούπ το 2ο Δημοτικό σχολείο μία ώρα νωρίτερα).

Στην παρουσίαση του Γυναικείου Καρναβαλιού η Δήμητρα Κοψάρη και ο ηθοποιός Φώτης Σπύρου.

Η Πρέβεζα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού και το πρόγραμμα του Δήμου σε συνεργασία με το Γυναικείο Καρναβάλι και το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας υπόσχεται πως κανείς δεν θα μετανιώσει, σε όποια εκδήλωση κι αν παραβρεθεί. Ευχαριστούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της περαντζάδας…

της Αθηνάς Παππά

Φωτογραφίες: Βασίλης Κούρκουλας

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο

Επόμενο Άρθρο

Δυο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...