Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 0:55

Έκλεισαν το κόμβο στο Καναλάκι οι αγρότες – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους (φωτογραφίες)

Στο συμβολικό κλείσιμο του κόμβου στο Καναλάκι προχώρησαν το πρώΐ της Πέμπτης οι αγρότες της περιοχής μοιράζοντας φυλλάδια με τα αιτήματά τους στους διερχόμενους οδηγούς.

Αύριο θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πρέβεζα στις 12 το πρωΐ.

Παρασκευή 18/2 στης 12 πμ . Παράσταση στη ΔΕΗ, στη Πρέβεζα

Κυριακή 20/2 στης 12 πμ. Εκδηλώσεις  αλληλεγγύης στo μπλόκo Λούρου

Καθημερινό συμβολικό κλείσιμο των εθνικών οδών , μεσημέρι και βράδυ

Αυτή τη στιγμή 32 αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα δίνουν αγώνα επιβίωσης στον δρόμο διεκδικώντας λύσες.

Έχουμε συγκεκριμένα αιτήματα, ζωτικής σημασίας για τον αγροτικό κόσμο και δίκαια, που απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να εκτρέφουμε τα ζώα μας.

Η μέχρι τώρα άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει αυτά τα ζωτικά αιτήματά μας και η προσπάθειά της α μας σύρει σ’ ένα “διάλογο περί άλλων”, αποπροσανατολιστικό κι αδιέξοδο, δείχνει ότι αδιαφορεί προκλητικά για την οξύτητα των προβλημάτων μας και μας αναγκάζει να αυξήσουμε κι άλλο την αγωνιστική πίεση, ώστε να την εξαναγκάσουμε σε απαντήσεις και λύσεις.

Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούμε με την κινητοποίησή μας είναι:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.),  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Μεγαλύτερη δύναμη στην πάλη μάς δίνει το κύμα λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκδηλώνεται, δίνοντας και μια απάντηση στο “πέπλο σιωπής” από τα κεντρικά ΜΜΕ που επιχειρεί να απλώσει η κυβέρνηση σχετικά με τον αγώνα μας.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους συνταξιούχους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν μαζί μας σε κοινό αγώνα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα και κοινά αιτήματα.

Το εισόδημα όλων μας έχει πετσοκοφτεί, αφού οι τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων είναι χαμηλές σε σχέση με το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν σε εξευτελιστικά επίπεδα, ο τζίρος των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπορικών μαγαζιών έχει βυθιστεί.

Η καλπάζουσα ακρίβεια στο οικιακό ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα θέρμανσης και μετακίνησης, στα τρόφιμα και τα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης έρχεται να αποτελειώσει το συρρικνωμένο λαϊκό εισόδημα.

Η ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος Υγείας εν καιρώ πανδημίας προκαλεί κινδύνους και απειλές για την υγεία και τη ζωή μας.

Πάμε όλοι μαζί για να δώσουμε στον κοινό αγώνα μεγαλύτερη δύναμη, αυξημένη αποτελεσματικότητα, καλύτερη προοπτική.

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 .….. στο σήμερα και το αύριο – Ίδρυση νέου πολιτιστικού φορέα

Επόμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: ”Απαράδεκτη και πρωτοφανής η γνωμοδοτική απόφαση της Συγκλήτου”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...