Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:27

Έκκληση Περιφερειάρχη για συνεργασία και τήρηση των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού

Έκκληση προς τους πολίτες  να τηρούν τα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊού, απεύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εστιάζοντας και στην ανάγκη να υπάρχει συνεργασία στο στάδιο των ιχνηλατήσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Η Ήπειρος εδώ και αρκετές εβδομάδες εμφανίζει έναν απρόσμενα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στα Γιάννενα, καθώς στις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες η κατάσταση -προς το παρόν- έχει βελτιωθεί.

Θέλω να απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση προς όλους ώστε τις επόμενες μία- δύο εβδομάδες να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να τηρούνται τα μέτρα.  Να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να σταματήσουν τις  συναθροίσεις και τις μαζώξεις  πριν ή μετά από κοινωνικές εκδηλώσεις,  (κηδείες και μνημόσυνα κ.α.). Όπως έχει διαπιστωθεί -από τις ιχνηλατήσεις- ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από αυτές τις κατηγορίες.

Θέλω επίσης να απευθύνω και μια έκκληση σε όσους βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό: Να συνεργάζονται με τους υπαλλήλους που εργάζονται για τις ιχνηλατήσεις, να δίνουν όλες τις πληροφορίες που τους ζητούνται, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα κι άλλα άτομα που τυχόν έχουν προσβληθεί.  Στον τομέα αυτό έχει γίνει μια πολύ καλή ουσιαστική και αποτελεσματική εργασία τους προηγούμενους μήνες, θα πρέπει να συνεχιστεί  στο ίδιο επίπεδο, ώστε να ελέγξουμε πλήρως τη διασπορά.

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού: “Εντάχθηκε στο Ε.Π. “Ήπειρος 2014-2020” το έργο κατασκευής “Πράσινου σημείου”

Επόμενο Άρθρο

Εννέα έργα εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων εντάσσονται στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...