Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 8:17

Έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας σε φωτιά στο Σκεπαστό

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς συγχαίρει την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβασή της στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Σκεπαστό το μεσημέρι της Τετάρτης 23/8.

Στην επιχείρηση παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Πάργας, ο  Περιφερειάρχης Π.Υ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Απόστολός Βασδέκης , ο Διοικητής Π.Υ. Ν. Πρέβεζας Πύραρχος Αθανάσιος Μικρούλης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Νίκος Παππάς.

Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς διαδραμάτησε το σύστημα πυροπαρατήρησης με κάμερες που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος Πάργας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας, το οποίο και ειδοποίησε άμεσα, ώστε γρηγορα με την καθοδήγηση του Διοικητή της Π.Υ. Πάργας Αντιπύραρχου Βασίλειου Γιάννου να μεταβούν πυροσβεστικά  και προσωπικό στην επικίνδυνη εστία, τα οποία  με την συνδρομή ενισχύσεων από άλλες περιοχές αποσόβησαν τον κίνδυνο για την Κοινότητα Σκεπαστού.

Στην επιχείρηση συμμετείχε  η  Πολιτική Προστασία Δήμου Πάργας με οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα, που ήταν σε επιφυλακή στην διάθεση της Πυροσβεστικής, καθώς και ιδιώτες με  αγροτικά  με δεξαμενές νερού.

Την ρύθμιση κυκλοφορίας είχε το Αστυνομικό Τμήμα Καναλακίου με τις οδηγίες του Διοικητή Γεωργίου Σιαβίκη.

Προηγούμενο Άρθρο

Παραδοσιακό Πανηγύρι διοργανώνει ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας το Σάββατο 26 Αυγούστου

Επόμενο Άρθρο

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την “Ανάπτυξη Τώρα” ο πρόεδρος του Μύτικα Γιώργος Νόβας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...