Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 18:21

Άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Πρέβεζας

Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί «ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, στις 24 Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και περί Ω/10:00΄ στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ψαροταβέρνας-ψητοπωλείου με την διακριτική επωνυμία «Τρελή Γαρίδα» ιδιοκτησίας Οικονόμου Ζώη, η οποία βρίσκεται εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης της Πρέβεζας επί της οδού Ανδριανουπόλεως 14.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο της κουζίνας του ψητοπωλείου-ψαροταβέρνας «Τρελή Γαρίδα», όπου απειλεί άμεσα και τον υπόλοιπο χώρο του καταστήματος, αλλά υπάρχει και κίνδυνος μετάδοσης στις έτερες επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με την εν λόγω επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στην οδό Ανδριανουπόλεως εντός του ιστορικού κέντρου.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε εξελίσσεται στον χώρο της κουζίνας έπειτα από αμελή επίβλεψη της συσκευής της φριτέζας με διαρροή καυσίμου της φιάλης αυτής και μεταδίδεται στον υπόλοιπο χώρο του καταστήματος.

Ο υπάλληλος στη προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με τα μέσα πυροπροστασίας του ψητοπωλείου, λόγω εισπνοής καπνών έχει χάσει τις αισθήσεις του, έχει υποστεί εγκαύματα και απαιτείται επειγόντως η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της πόλης της Πρέβεζας.

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης, μόλις αντιλαμβάνεται την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο κατάστημα, με κατάλληλους χειρισμούς, απομακρύνει τον κόσμο εκτός του καιόμενου χώρου.

Η Υπηρεσία μας κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σημαίνει συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει το ΕΚΑΒ και τον ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας καθώς και το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Οι πυροσβεστικές έξοδοι που αναχωρούν για τον τόπο του συμβάντος, αποτελούνται από τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα και πλήρωμα έντεκα (11) ατόμων. Όπου μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, προβαίνουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζεται το τραυματισμένο άτομο το οποίο και διασώζεται.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Ο διοικητής Π.Υ Πρέβεζας

Γιώργος Γκούμας

Αντιπύραρχος Γ.Κ.

Προηγούμενο Άρθρο

Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις: Παράταση έως τις 15 Μαΐου για την υποβολή αιτήσεων

Επόμενο Άρθρο

Κατανυκτικός Εσπερινός στις 14 Απριλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...