Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 9:40

Άρτα: «Τρέχοντας» με τον Δημητράκη! – Πατέρας έτρεξε με το τετραπληγικό παιδί του 80 χιλιόμετρα

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Άρτα υπερμαραθώνιος 80 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από την Παρηγορήτισσα και τερμάτισε στα Θεωδώριανα στην κεντρική πλατεία, όπου συμμετείχαν δεκάδες αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα.
Όμως αυτό που πραγματικά συγκλόνισε όλους τους παρευρισκόμενους, ήταν η κατάθεση ψυχής ενός άντρα, πατέρα του Δημητράκη, ενός τετραπληγικού παιδιού.
Ο Γιώργος Δρακόπουλος θέλοντας να δώσει στο παιδί του αυτό που κάποια άλλα παιδιά το απολαμβάνουν μόνοι τους, ο ίδιος τρέχει μαζί με το ειδικό αμαξίδιο έχοντας τον Δημητράκη πάντα μαζί του.
«Τρέχω» με τον Δημητράκη! αυτό είναι άλλωστε κάτι που το γράφουν και οι μπλούζες που φοράνε σε κάθε αγώνα που λαμβάνουν συμμετοχή.
O Γιώργος Δρακόπουλος, τα τελευταία χρόνια “τρέχει με το Δημητράκη”, τον τετραπληγικό γιό του, μεταφέροντας σε όλους μας ένα μήνυμα αγάπης ,δύναμης και ελπίδας.

Ήταν 22 Απριλίου του 1998 όταν ο Δημητράκης αντίκρισε για πρώτη φορά τον κόσμο. Έναν κόσμο που μελλοντικά έμελλε να του φερθεί λίγο «σκληρά», καθώς έπρεπε καθημερινά να δίνει έναν δύσκολο αγώνα για την επιβίωσή του. Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε μόλις ο Δημητράκης διαγνώστηκε με τη σοβαρή νόσο Dy Barsy ,η οποία επιφέρει τετραπληγία, παραπληγία, τύφλωση, νοητική στέρηση και πρόωρη γήρανση. Ένα παιδί με πλήρη αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Ένα παιδί που δεν βλέπει, δεν κινείται και δεν μιλάει. Ένα παιδί όμως με δικαιώματα στη ζωή, όπως όλοι μας!
Για τον κόσμο ίσως είναι απλά ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, ένα παιδί με αναπηρίες. Για εμένα, όμως, είναι το παιδί μου. Το παιδί μου που έχει δικαίωμα στη ζωή, στην ευτυχία, στη βόλτα και γενικά σε όλα εκείνα που τον ευχαριστούν και τον διασκεδάζουν.

Προηγούμενο Άρθρο

Ιερά Μητρόπολη και Δήμος Πρέβεζας τίμησαν τον Ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο (φωτογραφίες-βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021: Μνήμη Οδυσσέα Ανδρούτσου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...